Weekmeel 71

Intro

Lieve wineesjes,
Week 10 is helaas aangebroken en de blok is bijna in het land, maar WiNA staat paraat om jou ook op studievlak te helpen! Ook voor wie wil ontspannen is er nog steeds onze online clubavond!

[23/11] Sessie Studeervaardigheden

Het monitoraat van de faculteit wetenschappen organiseert deze maandag opnieuw een sessie rond studievaardigheden voor de eerstejaarsstudenten van alle opleidingen! Ben jij onzeker over je methode, planning of mogelijke examensoorten? Op deze sessie wordt alles duidelijk uitgelegd zodat je alvast minder stress hebt voor die examens! Een goed begin is namelijk het halve werk ;)
De sessie vindt plaats om 18.00 via MS teams. Een linkje kun je in het evenement vinden!

[24/11] Online clubavond

De dagen worden korter, de blok komt langzaamaan piepen (en misschien de stress ook)... Gelukkig kan je altijd aansluiten op onze online clubavond om er even tussenuit te knijpen en je gedachten te verzetten met je favoriete winezen! Onze online clubavond vindt zoals gewoonlijk plaats om 20u via onze Discordserver en wij hebben er alvast zin in :D

[25/11] WiNA study session

Ligt die stapel gloednieuwe cursussen ondertussen bestoft en moederziel alleen op je bureau? Tijd om daar verandering in te brengen! Dankzij onze studyrooms kun je woensdagmiddag vanaf 14.00 rustig samen studeren met een heleboel anderen ;) Snel afgeleid? Geen nood, er is meer dan sociale controle genoeg. Het is echter de bedoeling om enkel te studeren (lees: geen gespam + mute die micro) en niemand te storen; wie een babbeltje wil slaan in zijn/haar pauze kan terecht in de andere rooms!

Extra ondersteuning
Transitie naar vzw

Op dit moment is WiNA een feitelijke vereniging. Achter de schermen zijn we echter al heel lang bezig met het voorbereiden van een transitie naar vzw. Deze nieuwe structuur biedt heel wat voordelen ten opzichte van een fv. Momenteel zitten we in de laatste rechte lijn richting de transitie. Om onze leden goed in te lichten, hebben we wat informatie samen met de juridische statuten en het huisreglement reeds online gezet op onze website. Jullie kunnen alles hier terugvinden. Aarzel niet om vragen of opmerkingen door te sturen naar bestuur@wina-gent.be.

Outro

Door quarantaine verliepen de voorbije weken nogal stroef en voor sommigen helaas nogal eenzaam. Ik wil je echter iets vertellen: als je een slechte dag, week of maand hebt, faal je niet. Integendeel, je vecht tegen een hele moeilijke periode. Panikeer of stresseer niet, dat kost zoveel energie. Praat erover met medestudenten/ vrienden/ gelijk wie, jullie hebben altijd elkaar. Ook al is er afstand, er is nooit afstandelijkheid. Probeer voor jezelf een haalbaar tempo te zoeken om alles bij te benen. Jij bent het waard, jij bent sterk en hebt al heel wat woelige wateren doorzwommen. Jij kan dit. Het is oké om je niet oké te voelen, maar onthoud dat het leven meer is dan quarantaine. Er is licht aan het einde van de tunnel en ook al lijken deze weken oneindig lang, de lichtpuntjes komen sneller op je af dan je denkt. Bedenk maar eens hoe trots je zult zijn op jezelf als je zo'n moeilijke periode doorstaan hebt. Ook WiNA is solidair en is er voor jou.

Veel liefs,
Jullie PR Intern Ellen
❤❤❤