WiNA's Weekmeel

26 november 2023

[26/11] WiNA's Weekmeel

Joehoe liefste Winezen!

Dit was echt een epische week. We begonnen de week sterk op het IFK minivoetbal waar we met 10-1 wonnen tegen de geografen. Op dinsdag waren er op de clubavond heerlijke Rougekes om van te slurpen. Met z'n allen dronken we meer dan 200 Rougekes en gingen we voor meer dan 200% plezier! Gelukkig konden we op donderdag ook onze hersentjes nog eens gebruiken op de gigagrote WiNA Quiz. Er werd veel gelachen, hard nagedacht en nog harder gevloekt als we het antwoord achteraf eigenlijk wel wisten.
De komende weken worden minstens even plezant met de volgende activiteiten.

Aankomende activiteiten

Activiteit Datum Uur
Caféspelletjesavond 28 november 21u30
IFK Veldvoetbal 29 november 19u15
GUSO concert 29 november 20u
Decadente Cantus 30 november 20u30
Bierkoning(in) + bitterballen avond 5 december 20u
Zwemmarathon 6 december 18u15

Caféspelletjesavond

Op dinsdag 29 november toveren wij de Canard Bizar vanaf 21u30 om tot een speelparadijs! Daag je vrienden uit in een heleboel leuke caféspelletjes en stel je vriendschap op de proef. Of je nu een doorgewinterde speler bent of een volledige nieuwkomer in de caféspelletjeswereld, wij hebben voor ieder wat wils!
Kom dus allemaal meegenieten van een avond vol lachen en fanatiek spelplezier.

IFK Veldvoetbal

Op woensdag 29 november neemt WiNA het in de achtste finales van het IFK Veldvoetbal op tegen Chemica. De match begint om 20u maar we spreken al af om 19u15 aan campus Schoonmeersen om op te warmen. Heb je zin om mee te doen? Laat iets weten aan sport@wina-gent.be of stuur een berichtje naar de sportjes!

GUSO concert

Ben je een grote muziekliefhebber? Of heb je nog nooit een klassiek concert bijgewoond, maar heb je dit altijd al eens willen doen? Kom dan op 29 november mee naar de Bijloke om te genieten van de prachtige melodieën van het Gents Universitair Symfonisch Orkest (of kortweg het GUSO). De inschrijvingen op onze website zijn helaas al gesloten maar misschien kan je op de website van GUSO nog een ticketje bemachtigen en kan je gewoon met ons mee!

Decadente Cantus

Bereid je voor op een avond doordrenkt met decadentie en klasse, een dress code waar een galabal 'u' tegen zegt en een drankje dat een pint volledig in de schaduw zet. In plaats van bier zullen wij onze dorst op deze cantus namelijk lessen met het vloeibare goud genaamd cava!
Wij verwachten jullie allemaal op donderdag 30 november om 20u30 in de Canard Bizar voor een avond vol stijl! Op een cantus vol cava en klasse hoort natuurlijk ook stijlvolle kledij. Kies jullie meest elegante kostuums en galajurken dus al maar uit want wie cantus-casual komt, onvangt van ons een gepaste straf. Natuurlijk blijft een kiel ook op deze cantus onmisbaar om je prachtige kledij te beschermen!
Een ticketje kost evenveel als die van een gewone cantus en kan je bemachtigen op onze website.

Bierkoning(in) + bitterballen avond

Op dinsdag 5 december is het weer tijd voor een avond vol heerlijke bitterballen en kaasballetjes aan belachelijk lage prijzen. Voor slechts €5 (€6 voor niet-leden) kan je in de Canard Bizar zoveel bitter- en kaasballen binnensmikkelen als je maar wilt!
Wie de uitdaging aan durft, kan deze lekkernijen doorslikken met heerlijk bier tijdens onze Bierkoning(in)competitie. Meer info over de inschrijvingen en het verloop van deze spannende strijd vind je binnenkort op onze website.

Zwemmarathon

WiNA goes swimming! Op woensdag 6 december neemt WiNA samen met de andere wetenschapskringen (GBK, Geologica, Geografica en Chemica), VETO, VLAK en Dentalia deel aan de zwemmarathon. Dit is een zwemaflossingswedstrijd in het GUSB tegen de andere FK kringen. De wedstrijd start om 19u00 maar zwemmers zelf worden vroeger verwacht zodat ze zich kunnen inzwemmen vanaf 18u30.
Heb jij interesse om ons team te komen versterken? Stuur dan een mailtje naar sport@wina-gent.be of schrijf je in via deze link.

Praesidiumweetje

Wist je dat Alexandre, een van onze Cursusjes, een konijn had dat op katten joeg?
Zoals veel baby's kreeg ook de kleine Alexandre een knuffeldier toen hij geboren werd. In tegenstelling tot andere baby'tjes was dit bij hem een levend knuffeldier! Het schattige grijze konijntje werd Jack genoemd en was voortaan deel van het gezin. Hij liep vrij rond in huis, kwam mee in de zetel liggen en ging zelfs mee op vakantie! Wat niemand wist is dat deze schattige pluizenbol in een wild monster veranderde zodra hij in de tuin kwam! Keizer Konijn Jack was baas over zijn eigen tuin en besliste wie welkom was en wie niet. Helaas behoorde de kat van de buren tot de laatste van de twee. Die kon geen poot in het Jack-territorium zetten zonder weggejaagd te worden. Er wordt zelfs gezegd dat Keizer Konijn Jack ook in het gezin alle touwtjes in "handen" had zonder dat iemand dit doorhad...

Foto van de Week

Om jullie mooie snoetjes eens extra in de kijker te zetten zal ik elke week uit alle foto's die ik maakte één foto kronen tot Foto van de Week.
Deze week is dit een mooie foto van Sarah en Gerwoud op onze Rougekesnight. Na enkele heerlijke Rougekes raakten ze verzeild in wat lijkt op een heel interessant gesprek. Ik weet niet waarover er gediscussieerd werd maar uit de handbewegingen maak ik het volgende op:
"In een melkweg hier heel ver vandaan was Spider-man (Gerry) rustig door het bos aan het wandelen toen hij plots werd aangevallen door een grote beer met gigantische klauwen (Sarah)."
Hoe dit spannende verhaal eindigt, weet ik helaas niet. Dat zal je eens moeten vragen aan de bedenkers van deze epische fanfiction.
Sarah en Gerry beelden een spannend verhaal uit.
Als deze foto niet zichtbaar is, kan je hem hier bekijken.

Een stevige knuffel en (voor wie wil) een dikke zoen,
Xander, jullie PR-Intern 🖤💛

Sponsors