VZW Statuten &
Intern Huisreglement


Art. 1

De vereniging draagt de naam "WiNA Gent". De naam moet steeds door de woorden “vereniging zonder winstoogmerk” of de afkorting "vzw" worden voorafgegaan of gevolgd.

De vereniging behoudt zich het recht voor om in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken, al dan niet in elektronische vorm uitgaande van de vereniging de verkorte benamingen "WiNA" en "WiNA Gent" te gebruiken.


Art. 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Krijgslaan 281, 9000 Gent, gelegen in het Vlaamse Gewest.


Art. 3

De vereniging beoogt enerzijds om informatie te verstrekken aan de studenten en anderzijds om contacten te leggen tussen de studenten onderling door het organiseren van activiteiten. Dit gebeurt in een geest van pluralisme en politieke en ideologische ongebondenheid.


Art. 4

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van het doel bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs handelsdaden stellen in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van haar belangeloze doelstelling.


Art. 5

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.


Art. 6

De vereniging bestaat uit werkelijke leden, toegetreden leden en ereleden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkelijke leden en niet aan de toegetreden leden of ereleden.

De vereniging telt ten minste drie werkelijke leden.

Ondergetekende oprichters zijn de eerste werkelijke leden.

Het lidmaatschap geldt telkens tot het einde van het lopende werkjaar.


Art. 7 Werkelijke leden

De werkelijke leden worden ook wel het praesidium genoemd.

De werkelijke leden van de vereniging zijn verplicht:

  • toegetreden lid te zijn.

De werkelijke leden van de vereniging hebben alleszins het recht:

  • in de Algemene Vergadering te zetelen.

Art. 8 Toegetreden leden

Alle studenten die ingeschreven zijn in een WiNA-opleiding, kunnen lid worden van WiNA. Een student is pas lid wanneer het lidgeld betaald is.

Het bestuur kan uitzonderingen toestaan aan de studenten die niet voldoen aan de beschrijving in het eerste lid. De persoon die lid wenst te worden, stuurt een schriftelijke aanvraag, vergezeld van een motivering, aan de voorzitter van het bestuur. Het bestuur beslist over deze aanvraag op haar eerstvolgende vergadering.

De toegetreden leden verkrijgen noch rechten, noch plichten. Ze genieten wel de voordelen die aan het lidmaatschap verbonden zijn.


Art. 9 Ereleden

Alle natuurlijke personen die een voldoende nauwe band hebben met één van de WiNA-opleidingen zoals daar zijn, doch niet beperkt tot professoren, assistenten, oud-studenten, kunnen erelid worden van WiNA. Eventueel kunnen ook anderen erelid worden van WiNA, indien de Algemene Vergadering hier zo over beslist. Studenten kunnen geen erelid worden, met uitzondering van vroegere voorzitters van WiNA, studenten die minder dan 27 studiepunten opnemen aan Europese instellingen voor hoger onderwijs, en doctoraatstudenten, of studenten al in het bezit van een master. Erelid is elke persoon die voldoet aan deze bepalingen en zijn/haar jaarlijkse erelidgeld heeft betaald.

Elke Voorzitter van WiNA kan na voltooiing van zijn of haar bestuursjaar levenslang erelid met hoogste rang worden zonder erelidgeld te hoeven betalen.

Op de eerste Algemene Vergadering van het werkjaar kan de Algemene Vergadering beslissen om aan een natuurlijk persoon die geen lid is van de Algemene Vergadering een erelidmaatschap uit te reiken voor dat werkjaar en dit zonder erelidgeld te hoeven betalen.

De ereleden verkrijgen noch rechten, noch plichten. Ze genieten wel de voordelen die aan het erelidmaatschap verbonden zijn.


Art. 10 Lidgelden

Het jaarlijkse lidgeld voor werkelijke leden en toegetreden leden bedraagt maximaal 25 euro. De Algemene Vergadering beslist voor aanvang van het werkjaar het correcte bedrag en communiceert dit duidelijk naar de studenten. Het maximale lidgeld mag jaarlijks geïndexeerd worden met de consumptieprijsindex van België.

Het erelidgeld voor ereleden per soort erelidmaatschap wordt door de Algemene Vergadering vastgelegd voor aanvang van het werkjaar en bedraagt maximaal 200 euro. Het maximale erelidgeld mag jaarlijks geïndexeerd worden met de consumptieprijsindex van België.


Art. 11 Uittredingen

Elk werkelijk lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het Bestuur schriftelijk in te lichten. De kennisgeving bevat een omstandige motivering vanwege dat uittredend lid. Het ontslag heeft slechts uitwerking daags na de eerstvolgende Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering kan in dit geval een nieuw werkelijk lid ter vervanging van het uittredend werkelijk lid aanstellen met gewone meerderheid van stemmen.


Art. 12 Organen

Er zijn twee statutaire organen, m.n.


Art. 13 Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Bestuur van minstens drie bestuurders. De bestuurders handelen als college. Het Bestuur bevat de voorzitter, de ondervoorzitter en de penningmeester. Zij zijn alle drie werkelijk lid.


Art. 14 Verkiezing

Het Bestuur wordt verkozen door de werkelijke leden, toegetreden leden en ereleden van de vereniging.

De kandidaten dienen op datum van hun kandidatuur:

  • de volle leeftijd van 18 jaar bereikt te hebben;
  • rechtmatig ingeschreven zijn in een WiNA-opleiding of reeds een bachelor in een WiNA-opleiding behaald hebben;
  • toegetreden lid te zijn;
  • minstens zes opeenvolgende maanden, waarvan minstens veertien lesweken werkelijk lid van de vereniging geweest zijn;
  • gedoopt en ontgroend zijn bij de vereniging.

Een stem is geldig wanneer het stemformulier voor elke functie aan de volgende voorwaarden voldoet. Op elke kandidaat kan er voor, tegen of blanco gestemd worden. De stemgerechtigden kunnen slechts zoveel voorstemmen uitbrengen per functie, met een maximum van één stem per kandidaat, als er vacatures zijn voor die functie.

Kandidaten worden verkozen bij gewone meerderheid van uitgebrachte stemmen. Wanneer er meerdere vacatures, als ook meerdere kandidaten zijn, worden de vacatures bekleed in volgorde van het aantal voorstemmen.

Bij een gelijk aantal voorstemmen voor eenzelfde vacature wordt een nieuwe stemronde georganiseerd voor deze vacature.

Indien bij de verkiezingen geen voltallig Bestuur werd verkozen, dan duidt de Algemene Vergadering zoveel bestuurders aan als er nodig zijn om te voldoen aan het statutair minimum. De voorwaarde als omschreven in artikel 14, tweede lid, ten tweede, geldt dan niet meer.


Art. 15 Kosteloosheid

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.


Art. 16 Duur en ontslag

Een bestuurslid moet tijdens het uitvoeren van het mandaat, steeds voor minstens 27 studiepunten ingeschreven zijn aan de Universiteit Gent (met uitzondering van het masterafstudeerjaar en het master-na-masterafstudeerjaar).

De bestuurders worden benoemd voor de termijn van een werkjaar en zijn herverkiesbaar. De bestuurders kunnen te allen tijde door de Algemene Vergadering uit hun functie worden ontslagen of vrijwillig ontslag nemen. Zo door afzetting of vrijwillig ontslag het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. Tot vervanging van de bestuurders draagt de voorzitter nieuwe kandidaten voor. Indien in de vervanging van de voorzitter moet worden voorzien, wordt het voorzitterschap waargenomen door de vicevoorzitter tot een nieuwe voorzitter verkozen is.

De bestuursleden kunnen ontslag nemen bij schriftelijk gemotiveerde ontslagbrief die aan de Algemene Vergadering en het Bestuur wordt medegedeeld. Het ontslag heeft uitwerking daags na de eerstvolgende Algemene Vergadering, waarop het ontslag wordt bekrachtigd.

Eén vijfde van de werkelijke leden kunnen samen de Algemene Vergadering bijeenroepen om over een motie van wantrouwen te stemmen tegen een bestuurslid. De Algemene Vergadering kan zonder motivatie bij gewone meerderheid van de stemmen een bestuurslid ontslaan.

Behoudens bij vrijwillig of gedwongen ontslag, neemt hun mandaat een einde bij de aanstelling van een nieuw Bestuur.

De Algemene Vergadering beslist over de kwijting van de bestuurders na de goedkeuring van de jaarrekening.


Art. 17 Werking

De voorzitter roept het Bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de vicevoorzitter. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt doorslaggevend, indien er minstens drie stemmen uitgebracht zijn. Het Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet wordt bereikt, kan op een verdaagde vergadering van het Bestuur over dezelfde agenda geldig beraadslaagd en beslist worden indien ten minste twee bestuurders aanwezig zijn.

Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van het Bestuur te vertegenwoordigen. Het Bestuur kan ook vergaderen per telefoon-, e-mail- of videoconferentie.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de bestuurders die erom verzoeken en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter of een bestuurder.


Art. 18 Bevoegdheid

Het Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Het is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Het Bestuur kan ook daden van beschikking stellen, met inbegrip van onder meer: het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken. Het bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, een volmacht geven aan de leden van de Algemene Vergadering. Die handelingen en taken, en daden van dagelijks bestuur, worden in het Intern Huisreglement vastgelegd.

De Algemene Vergadering beslist over het door het Bestuur voorgestelde Intern Huisreglement. Wijzigingen aan het Intern Huisreglement kunnen worden opgesteld door het Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Bij dit Intern Huisreglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.


Art. 19 Samenstelling

De Algemene Vergadering is samengesteld uit de werkelijke leden van de vereniging.

De werkelijke leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkelijk lid. Een werkelijk lid kan maximaal 1 volmacht verkrijgen. De volmacht wordt schriftelijk gegeven en moet kunnen worden voorgelegd.


Art. 20 Verkiezing

De Algemene Vergadering wordt verkozen door de werkelijke leden, toegetreden leden en ereleden van WiNA.

De kandidaten dienen op datum van hun kandidatuur toegetreden lid te zijn.

Een stem is geldig wanneer het stemformulier voor elke functie aan de volgende voorwaarden voldoet. Op elke kandidaat kan er voor, tegen of blanco gestemd worden. De stemgerechtigden kunnen slechts zoveel voorstemmen uitbrengen per functie, met een maximum van één stem per kandidaat, als er vacatures zijn voor die functie.

Kandidaten worden verkozen bij gewone meerderheid van uitgebrachte stemmen. Wanneer er meerdere vacatures, als ook meerdere kandidaten zijn, worden de vacatures bekleed in volgorde van het aantal voorstemmen.

Bij een gelijk aantal voorstemmen voor eenzelfde vacature wordt een nieuwe stemronde georganiseerd voor deze vacature.

Indien na de verkiezing niet alle vacatures bekleed worden, kan de Algemene Vergadering werkelijke leden verkiezen voor deze vacatures bij gewone meerderheid van stemmen, zonder het aanmaken van nieuwe vacatures.


Art. 21 Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is het beraadslagend, stemmend en beslissend orgaan.

De Algemene Vergadering is exclusief bevoegd voor:

  • statutenwijzigingen;
  • de afzetting van de bestuurders;
  • de kwijting aan de bestuurders, alsook, in voorkomend geval, het instellen van de verenigingsvordering tegen de bestuurders;
  • de goedkeuring van de jaarrekening en van de begroting;
  • de ontbinding van de vereniging;
  • de schorsing en uitsluiting van een lid;
  • de omzetting van de vereniging in een ivzw, een coöperatieve vennootschap erkend als sociale onderneming of in een erkende coöperatieve vennootschap sociale onderneming;
  • de inbreng om niet of van een algemeenheid;
  • alle gevallen waarin de wet of de statuten dat vereisen;
  • de goedkeuring van het Intern Huisreglement.

Art. 22 Stemrecht

De werkelijke leden kunnen elk één stem uitbrengen, behoudens wanneer ze over een volmacht beschikken.


Art. 23 Verloop

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door het Bestuur, op eigen initiatief, telkens wanneer de statuten daarin voorzien of telkens wanneer ten minste één vijfde van de werkelijke leden gezamenlijk daarom verzoekt. In laatstgenoemd geval roept het Bestuur de Algemene Vergadering bijeen binnen eenentwintig dagen na het verzoek tot bijeenroeping. De Algemene Vergadering wordt uiterlijk gehouden op de veertigste dag na dit verzoek.

Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per gewone post of via e-mail, ten minste vijftien dagen tevoren aan alle werkelijke leden verzonden. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één van de werkelijke leden en tijdig overgemaakt aan de voorzitter van het Bestuur, wordt op de agenda gebracht.

De voorzitter van het bestuur leidt de Algemene Vergadering. Hij staat in voor het ordelijk verloop van de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering keurt het verslag van de vorige Algemene Vergadering goed vooraleer de andere agendapunten te bespreken. Indien geen meerderheid kan worden bereikt, wordt het verslag gewijzigd na onderling overleg met de werkelijke leden, waarna het onmiddellijk opnieuw ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering wordt voorgelegd.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt welke worden ondertekend door de voorzitter. De notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register. Uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter of door een bestuurder. De notulen vermelden steeds alle aanwezigen.

Aanwezigheids- of meerderheidsquora dienen steeds te worden vastgesteld op het dichtst bijliggende geheel getal boven of gelijk aan het exacte getal met cijfers na de komma (2/3 van 23 is bijvoorbeeld gelijk aan 16).

Behoudens wanneer de statuten een bijzonder aanwezigheidsquorum vereisen, kan de stemming geldig verlopen wanneer de meerderheid van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Telkens wanneer dit aanwezigheidsquorum niet wordt gehaald, wordt de Algemene Vergadering met één week verdaagd en wordt op die verdaagde Algemene Vergadering over de oorspronkelijke agenda geldig beraadslaagd en gestemd ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden.

Behoudens wanneer de statuten een bijzondere meerderheid voorzien, wordt een beslissing genomen bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegerekend.

Wanneer de Algemene Vergadering dit nodig acht, kan een deel van de Algemene Vergadering, al dan niet de volledige Algemene Vergadering, gesloten worden voor niet-werkelijke leden mits er minstens zeven dagen op voorhand een stemming plaats vindt met twee derde meerderheid.


Art. 24 Statutenwijzigingen

Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de werkelijke leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegerekend.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegerekend.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.


Art. 25 Werking

Er kan in twee situaties beroep gedaan worden op het WiNA-fonds onder de hieronder bepaalde voorwaarden zijnde als "lustrumfonds" of als "noodfonds".

Wanneer het WiNA-fonds gebruikt wordt als "lustrumfonds" kan het Bestuur een aanvraag doen om gedurende het werkjaar tot maximaal 50 procent van het fonds aan te werven.

Wanneer het WiNA-fonds gebruikt wordt als "noodfonds" kan het Bestuur een aanvraag doen om het fonds, gedeeltelijk of volledig, aan te werven.

Beide aanvragen worden goedgekeurd door de Algemene Vergadering met een tweederdemeerderheid.


Art. 26 Financiering

Het WiNA-fonds wordt gefinancierd door een jaarlijkse afname van de winst zoals deze volgt uit de jaarrekening van de vereniging.

De afname ten bate van het WiNA-fonds bestaat uit minimaal 20 procent van de winst zoals deze volgt uit de jaarrekening.


Art. 27 Aanmaning

Het Bestuur houdt toezicht op de naleving van de statuten, het Intern Huisreglement en de besluiten van de organen door de leden. Indien een werkelijk lid verzaakt haar verplichtingen uit hoofde van de statuten, het Intern Huisreglement en de besluiten van de organen na te komen, dan kan het Bestuur het werkelijk lid schriftelijk vermanen. Binnen de door het Bestuur gestelde termijn, die niet minder dan twee weken mag bedragen, kan het werkelijk lid zich met de statuten, het Intern Huisreglement en de besluiten van de organen in regel stellen.


Art. 28 Verlies van recht

Een werkelijk lid dat zijn verplichtingen ernstig schendt, zijn verplichtingen herhaaldelijk schendt of zich niet binnen de in een aanmaning gestelde termijn in regel stelt, kan door het Bestuur van bepaalde rechten die door de statuten worden toegekend, of door het Bestuur of de Algemene Vergadering van andere rechten, worden uitgesloten.

Tot die rechten behoren in het bijzonder stemrecht op één of meer Algemene Vergaderingen.

De beslissing een recht aan een werkelijk lid te ontnemen, wordt schriftelijk te kennis gebracht en omstandig gemotiveerd door het Bestuur.

Het werkelijk lid wiens statutaire rechten werden ontnomen, heeft het recht eenmalig een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen om haar pleit te verdedigen. De Algemene Vergadering kan met een gewone meerderheid de sanctie opheffen.


Art. 29 Schorsing

Indien een toegetreden lid of erelid zich niet aan de bepalingen van de Statuten of het Intern Huisreglement houdt, kan het Bestuur overgaan tot de schorsing van het lid in kwestie.

Indien een werkelijk lid zich niet aan de bepalingen van de Statuten of het Intern Huisreglement houdt, kan de Algemene Vergadering, na stemming bij tweederdemeerderheid, overgaan tot de schorsing van het lid in kwestie.

Een schorsing houdt in dat de persoon in kwestie voor de duur van de schorsing niet langer gebruik kan maken van de voordelen verbonden aan het lidmaatschap, waaronder bijvoorbeeld deelname aan bepaalde activiteiten.

Een schorsing heeft steeds een maximale duur van 3 maanden. Daarna kan er nog eens met 3 maanden worden verlengd. Deze verlenging wordt beslist door de Algemene Vergadering bij tweederdemeerderheid.


Art. 30 Uitsluiting

Indien een toegetreden lid of erelid zich niet aan de bepalingen van de Statuten of het Intern Huisreglement houdt, kan het Bestuur in het meest extreme geval overgaan tot de uitsluiting van het lid in kwestie.

Indien een werkelijk lid zich niet aan de bepalingen van de Statuten of het Intern Huisreglement houdt, kan de Algemene Vergadering, na stemming bij tweederdemeerderheid, in het meest extreme geval overgaan tot de uitsluiting van het lid in kwestie.

Een lid dat uitgesloten wordt, kan niet meer toetreden tot de vereniging, tenzij een uitzonderingsaanvraag door het Bestuur wordt goedgekeurd en dit pas na minstens 6 maanden.

De uitsluiting heeft niet de terugbetaling van het lidgeld tot gevolg.


Art. 31 Werkjaar

Het werkjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot 30 juni van het daaropvolgende kalenderjaar.


Art. 32 Begroting

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot 30 juni van het daaropvolgende kalenderjaar.

Het Bestuur bereidt de jaarrekening en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

Het Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Ondernemingsrechtbank, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.


Art. 33 Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering komt minstens eenmaal per jaar bijeen om het Bestuur kwijting te verlenen en de jaarrekening goed te keuren.


Art. 34 Ontbinding

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

De Algemene Vergadering kan de vrijwillige ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel van de vereniging.

Bij vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Indien het aantal werkelijke leden tot onder drie vermindert, dan wordt de vereniging van rechtswege ontbonden, tenzij de vereniging opnieuw minimum drie werkelijke leden behaalt binnen de twaalf maanden na de datum waarop het aantal werkelijke leden onder het minimum van drie werkelijke leden wegzakte.


Art. 35 Vereffening

In geval van ontbinding zal de bestemming van de activa, na aanzuivering van de schulden, bepaald worden door de Algemene Vergadering. Deze dienen in elk geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

WiNA-opleidingen

Onder de WiNA-opleidingen verstaan we volgende opleidingen aan de Universiteit Gent:

  • Bachelor of Science in de Wiskunde
  • Bachelor of Science in de Fysica en de Sterrenkunde
  • Bachelor of Science in de Informatica
  • Master of Science in de Wiskunde
  • Master of Science in de Fysica en de Sterrenkunde
  • Master of Science in de Informatica
  • Educatieve Master of Science in de wetenschappen en technologie - afstudeerrichting Wiskunde
  • Educatieve Master of Science in de wetenschappen en technologie - afstudeerrichting Fysica en Sterrenkunde
  • Educatieve Master of Science in de wetenschappen en technologie - afstudeerrichting Informatica
  • Master of Science in Space Studies
  • Master of Science in Statistical Data Analysis

De lijst is niet exhaustief.