WiNA's Weekmeel

3 december 2023

[03/12] WiNA's Weekmeel

Gegroet Wineesjes van mijn hart

Week 10 krijgt van mij een welverdiende 10 voor sfeer en gezelligheid! Onze feestjes zetten de week op dinsdag goed in met de caféspelletjesavond. De kaarten werden op tafel gelegd en de dobbelstenen vlogen in het rond. Op dinsdag vloog de voetbal in het rond op het IFK veldvoetbal waar wij bijjjjjna wonnen tegen de chemici. We sloten de week in klasse af door de cavaglazen te klinken en het Io Vivat te laten weerklinken op onze Decadente Cantus. Natuurlijk worden ook de laatste twee weken van het semester echte bangers met de volgende activiteiten.

Aankomende activiteiten

Activiteit Datum Uur
Bierkoning(in) + bitterballen avond 5 december 20u
Zwemmarathon 6 december 18u30
Schachtenactiviteit: Bowlen + Poolen 7 december 19u30
Clubavond 12 december 21u30
Massacantus 13 december 19u

Bierkoning(in) + bitterballen avond

Op dinsdag 5 december is het weer tijd voor een avond vol heerlijke bitterballen en kaasballetjes aan belachelijk lage prijzen. Voor slechts €5 (€6 voor niet-leden) kan je in de Canard Bizar zoveel ballen binnensmikkelen als je maar wilt!
Wie de uitdaging aan durft, kan deze lekkernijen doorslikken met heerlijk bier tijdens onze Bierkoning(in)verkiezingen. Er zijn aparte verkiezingen voor mannelijke en vrouwelijke commilitones en voor schachten (gemengd). Voor deze spannende wedstrijd kunnen alle gedoopte Winezen zich de avond zelf tussen 20u en 21u kandidaat stellen bij onze schachtentemmer. Dat wordt spanneeend!

Zwemmarathon

WiNA goes swimming! Op woensdag 6 december neemt WiNA samen met de andere wetenschapskringen (GBK, Geologica, Geografica en Chemica), VETO, VLAK en Dentalia deel aan de zwemmarathon. Dit is een zwemaflossingswedstrijd in het GUSB tegen de andere FK kringen. De wedstrijd start om 19u00 maar zwemmers zelf kunnen zich al inzwemmen vanaf 18u30. Als je er niet op tijd geraakt, kan je ook later aansluiten en alsnog mee naar de overwinning zwemmen.
Heb jij interesse om ons team te komen versterken? Stuur dan een mailtje naar sport@wina-gent.be of schrijf je in via deze link.

Praesidiumweetje

Wist je dat Luca, onze PR-Extern, ooit zijn middelvinger brak tijdens het bowlen?
Toen de 8-jarige Luca op scoutskamp was, gingen ze tijdens de dagtocht met heel de groep bowlen. Luca gebruikte daarbij het liefst de bal van 8 pond (met het cijfertje 8 op) omdat deze licht genoeg was om te gooien maar zwaar genoeg om een strike te garanderen (volgens hem). Het enige probleem was dat zijn duim niet de holte paste die daarvoor bedoeld was. Luca zou Luca natuurlijk niet zijn als dit hem zou tegenhouden. Hij besloot dus enkel zijn middel- en ringvinger te gebruiken en in tegenstelling tot klein Lucaatje destijds, voelen jullie nu waarschijnlijk al aankomen wat er stond te gebeuren. Tijdens zijn prachtige worp, draaide de bal een beetje, raakte Luca's middelvinger uit de kom en brak zijn groeischijf! 'KRAK, Aaaaaah!' Gelukkig werd zijn arme vingertje goed verzorgd in het ziekenhuis en kwam uiteindelijk alles goed met hem (voor zover dat mogelijk is).
Om jullie medeleven te tonen voor dit tragische ongeval, zou ik jullie willen vragen om allemaal je middelvinger op te steken als je Luca de volgende keer tegenkomt. 🖕

Foto van de Week

Om jullie mooie snoetjes eens extra in de kijker te zetten zal ik elke week uit alle foto's die ik maakte één foto kronen tot Foto van de Week.
Deze week is dit een foto van de schachten die een groepsfoto aan het maken zijn op de caféspelletjesavond. Een van hun schachtenopdrachten is namelijk aanwezig zijn op zoveel mogelijk clubavonden. Voor elke clubavond, krijgen ze 2 punten als ze dit kunnen bewijzen met een groepsfoto waar de schachtentemmer en twee andere DC-leden ook op staan.
Voorbije dinsdag maakten alle aanwezige schachten dus trots de groepsfoto die nu werd gekroond tot Foto van de Week. Deze foto werd helaas ongeldig verklaard omdat Tess, hoe goed je ook zoekt, niet te zien is op deze foto. Gelukkig hadden sommige pientere schachten door wat er mis was en maakten ze snel nog een andere foto.
Ik wil de schachten graag nog eens persoonlijk bedanken voor hun talrijke aanwezigheid elke dinsdag, jullie enthousiasme is fantastisch!
De schachten maken een groepsfoto zonder Tess.
Als deze foto niet zichtbaar is, kan je hem hier bekijken.

Live long and prosper 🖖,
Xander, jullie PR-Intern 🖤💛

Sponsors