WiNA's Weekmeel

10 maart 2024

[10/03] WiNA's Weekmeel

Allerliefste lezers van WiNA's Wekelijkse nieuWsbrief

Week 4 was megaleuk, megadruk en megawijs! Op maandag kozen we samen met de andere wetenschapskringen voor een samensmelting van wetenschap en cocktails tijdens onze Nacht der Wetenschappen. Het doopcomité kon voordien eerst een fondke leggen met de heerlijke maar pittige chili con/sin carne die de schachten voor hen klaarmaakten op het schachtendiner. Op dinsdag maakten we ons klaar voor onze toekomst met een CV-Workshop gegeven door We Fynd en konden we achteraf nog wat napraten (of dansen) tijdens onze clubavond.
Donderdag was het dan hoog tijd voor onze Jobbeurs. We verwelkomden honderden studenten om kennis te maken met het bedrijfsleven. Met dank aan het jobbeurscomité werd het een avond vol inspirerende gesprekken, boeiende carrièremogelijkheden en gekke toekomstplannen.

Aankomende activiteiten

Activiteit Datum Uur
Verbroedering der Winezen 10 maart 20u30
WiNA Bowling 12 maart 20u
Clubavond 12 maart 21u30
Galabal der Wetenschappen 15 maart 21u30
Schachtencantus 17 maart 20u30
Spelletjesavond + RummiCUP 19 maart 18u30
Foute top 88 19 maart 21u30
Schachtenactiviteit: Kermis 20 maart 20u
WiNA's Wacky Weekend 5-7 april

Verbroedering der Winezen

Op zondag 10 maart (straks) verwelkomen wij de studenten van onze zusterverenigingen uit Antwerpen, Leuven en Hasselt. Samen met Wina Leuven, WINAK (Antwerpen) en Filii Lamberti uit Hasselt vieren wij op deze verbroederingscantus de klanken der (exacte) wetenschap zoals nooit tevoren!

Op de Gala-avond van de DSA afgelopen woensdag mocht WiNA voor deze fantastische activiteit de DSAward voor Leukste Verbroedering in ontvangst nemen. Dit zal ongetwijfeld gevierd worden op deze cantus dus kom allemaal maar af!
Zoals altijd vindt deze cantus plaats in de grote zaal van de Canard Bizar en zetten we het Io Vivat in om 20u30.

WiNA Bowling

Opgelet: De locatie is gewijzigd!
Ben jij een professionele bowler of moet jij je best doen om de gootjes te missen? Dat zullen we ontdekken op WiNA's Bowling op dinsdag 12 maart. Vanaf 20u maken we vol zelfvertrouwen en in licht oncomfortabele schoenen de veel te gladde planken van O'Learys onveilig.
Wie niet alleen tot aan Dok Noord (locatie van O'Learys) wil fietsen, kan met ons meefietsen! We spreken af om 19u20 aan de CB, en vertrekken (stipt!) om 19u30 richting O'Learys.

De inschrijvingen voor dit evenement zijn helaas al gesloten. Zij die toch een ticketje hebben kunnen bemachtigen springen bij het lezen van de volgende zin waarschijnlijk een gat in de lucht. Door de locatiewijziging zijn de tickets goedkoper geworden, hoezee! Leden betalen slechts €7,50 en niet-leden €8,50.
Tot dinsdag!

Galabal der Wetenschappen

Het is eindelijk weer tijd voor een Galabal, en dit jaar zal het Galabal der Wetenschappen groter zijn dan ooit! Dankzij de samenwerking van Geologica, Geografica, GBK, en WiNA wordt het uiteraard een groot feest. Op vrijdag 15 maart om 21u30 in het Gildehuis van Melle verwachten wij jullie allemaal met open armen en meer dan genoeg cava. 😋
Meer informatie vinden jullie in onze kalender en op Facebook waar binnenkort ook de DJ (en band) line-up bekend wordt gemaakt!

Schrijf je snel in via deze link zodat je kan genieten van de korting bij de voorverkoop!

Schachtencantus

Hier volgt een bericht van onze schachtjes:
Het is weer tijd voor een onvergetelijke schachtencantus! Hierbij nemen de schachten het roer over en gaan ze proberen een cantus in goede banen te leiden. Hierbij kruipt het doopcomité samen met de andere commi's in de schachtenbak en nemen de schachten de rollen van het cantusteam op zich voor hun tijd als schacht op is.
Plopper de plopper de plop, wat dat gaat geven weten we nog niet maar plezier zal er zeker zijn! We springen er in op 17 maart om 20u30 in de Canard Bizar! Dus neem snel je codex en lintje, dan zorgen wij voor het pintje.
Als je niet wilt kloppen omdat de bel het niet doet neem je best een kijkje in onze kalender. Zoals je waarschijnlijk al kon gokken is het thema van deze cantus Studio 100 dus 1, 2, doe met ons mee!

Opgelet: Op deze cantus zijn enkel gedoopte Winezen toegelaten.

Spelletjesavond + RummiCUP

19 maart is het tijd voor de grootse RummiCUP! Hier kunnen alle Rummikub fanaten tegen elkaar strijden voor de beker. Als je graag wil meedoen aan deze wedstrijd, schrijf je dan zeker op tijd in (deelname is gratis). Het RummiCUP toernooi start om 19u, maar jullie zijn al vanaf 18u30 welkom in lokaal 3.1 in S1 (dus NIET in S9). Voor zij die wat minder competitief zijn, combineren we deze avond met een gezellige spelletjesavond. We zullen samen genieten van spelletjes zoals Monopoly, Uno, Cards against humanity, Ligretto en nog zoveel meer. Tot dan!

Opgelet: Inschrijven is enkel nodig als je wilt deelnemen aan de RummiCUP.

Foute top 88

Wie heeft er zin in een feestje? Op dinsdag 19 maart is het tijd voor de 88e editie van WiNA’s Foute Top in de Canard Bizar. Nu is het eindelijk weer aan jullie om te kiezen welke fantastische muziek er gedraaid wordt in de CB.

Je kan tot en met dinsdag 12 maart jouw 10 favoriete liedjes inzenden via deze link. Kijk ook eens naar de liedjes die reeds ingezonden zijn om dubbeltjes te vermijden! Hoe meer liedjes, hoe meer vreugde!
Vanaf 13 maart gaan de stemmingen open en kan je zorgen dat jouw favoriete liedje helemaal bovenaan komt te staan!

WiNA's Wacky Weekend

Aaaaaaah, het is eindelijk (bijna) zo ver, WiNA's Wacky Weekend komt eraan! Tijdens dit epische weekend kun je je verwachten aan goed gezelschap, heerlijk eten en superleuke activiteiten. Wie kan daar nu nee tegen zeggen?

Het weekend gaat dit jaar door tijdens het middelste weekend van de paasvakantie (5 tot 7 april) wat dus een perfecte pauze biedt tussen het studeren door!
En waar gaat de reis naartoe? Naar het Sprookjesbos! We dompelen ons helemaal onder in de wereld van "Rapunzel en de gelaarsde kikker" en "Hans en de drie kleine Duimpjes" en laten ons meesleuren door de verhalen die de Sprookjesboom ons te vertellen heeft.
Meer informatie vind je in onze kalender waar je je ook al kan inschrijven.
"Dat doet me trouwens denken aan... Maar dat lieve kinderen, dat is weer een ander verhaal."🌳

Cultuurtip: Filmmuziek

...Baby one More Time - Tenacious D
Tenacious D fans aller landen, verenigt u! Als promotie voor de vierde Kung Fu Panda film werd de soundtrack gereleased met deze banger! Ja u leest het goed, een Tenacious D cover van hit me baby one more time. Voor de (op muzikaal vlak) cultureel minder bedeelden onder ons: Tenacious D is de rock band van Jack Black en Kyle Grass.
Give it a listen and let yourself be immersed in this cover!

-Greetz, Ferre (jullie cantor)

Foto van de Week

Om jullie mooie snoetjes eens extra in de kijker te zetten zal ik elke week uit alle foto's die ik maakte één foto kronen tot Foto van de Week.

Deze week is dit een groepsfoto van een hoopje leuke mensen. Van links naar rechts zie je: Guillaume (Gigi), Linker Kobe (zie Weekmeel 01/10), Sara met een h en Wannes, lid van de orde van de Wannesi. Naast het feit dat ik geen idee heb waarom Gigi zo verbaasd kijkt, is er nog iets speciaals aan deze foto. Als je goed kijkt, zie je vlak achter Sarah het silhouette van een mysterieus persoon. Dit is niemand minder dan Brandy, aka Rechter Kobe! Hij wilde blijkbaar niet op deze prachtige foto staan en draaide zich zonder boe of ba om.😢
Jammer genoeg had hij er geen rekening mee gehouden dat hij daardoor net nog meer in de belangstelling zou komen te staan in deze Weekmeel! Hihi

Als deze foto niet zichtbaar is, kan je hem hier bekijken.

Dan rest mij enkel nog de winnaar bekend te maken van het fotoraadsel van vorige week. Tot mijn grote verbazing kreeg ik deze keer maar liefst vier inzendingen! Ik moest daar dus eentje van kiezen, aaaah keuzestress. Gelukkig had ik een prachtige jury samengesteld die me ondersteunde in deze beslissing.

De winnaar van het Grote Fotoraadsel van 3 maart is - tromgeroffel... - Marijn Everaert! Namens de volledige jury wil ik u van harte feliciteren voor deze overwinning. U kan uw beloning op de eerstvolgende clubavond in ontvangst nemen bij mij.

Toodeloo🚽,

Xander, jullie PR-Intern 🖤💛

Sponsors