WiNA's Weekmeel

3 maart 2024

[3/03] WiNA's Weekmeel

Liefste Winezen en Wineuzen👃

Week drie is alweer riebedebie! Op maandag speelden we in de tweede ronde van het IFK minivoetbal de tegenstanders bijjjna naar huis! Dat vonden we bij WiNA blijkbaar nog niet genoeg sport voor één week dus gingen we op dinsdag gezellig schaatsen. Afgezien van enkele stuntelige accidentjes en aanvaringen met professionals was het 10⁶-plezant!
De week werd afgesloten met een marathon. Gelukkig ging het hier niet om 42,195 km lopen (we hadden per slot van rekening toch echt al genoeg gesport) maar om onze epische 12-uren filmcantus! Proficiat aan alle doorzetters die erin slaagden om de hele cantus mee te doen!

Aankomende activiteiten

Activiteit Datum Uur
Schachtendiner 4 maart 18u
Nacht der Wetenschappen 4 maart 22u
CV-Workshop 5 maart 18u
Clubavond 5 maart 21u30
Jobbeurs 7 maart 16u30
Verbroedering der Winezen 10 maart 20u30
WiNA Bowling 12 maart 20u
Clubavond 12 maart 21u30
Galabal der Wetenschappen 15 maart 21u30
Schachtencantus 17 maart 20u30

Nacht der Wetenschappen

Op maandag 4 maart slaan WiNA, Chemica, GBK, Geologica en Geografica de handen in elkaar en organiseren we samen de Nacht der Wetenschappen.
Naar jaarlijkse gewoonte zullen er weer 5 lekkere cocktails en een mocktail te verkrijgen zijn. Je kan 4 cocktails kopen voor de studentikoze prijs van slechts 12 euro!
Kom dus zeker af naar de Porter House vanaf 22u om je medewetenschappers wat beter te leren kennen en er een (on)vergetelijke nacht van te maken.

CV-Workshop

Kijk je al uit naar de jobbeurs, maar weet je nog niet hoe je bedrijven moet benaderen of hoe je een goede CV opstelt? Kom dan op dinsdag 5 maart zeker naar onze CV-workshop gegeven door We Fynd. Deze workshop zal gegeven worden in S9, auditorium A0 en start om 18u.
Kom dus zeker af als je de eerste stappen wilt nemen in het bedrijfsleven of gewoon je CV wilt verbeteren voor je vakantiejob of stage!

Om je in te schrijven voor dit evenement moet je een account aanmaken op We Fynd via onze persoonlijke WiNA-link en je registreren voor de CV-workshop via deze link. Tot dan!

Clubavond met Gratis Vat!

Naast eeuwigblijvende herinneringen (en misschien een kater) hebben we aan de fantastische 12-uren filmcantus ook een restvat overgehouden! Kom dus dinsdag (5/03) allemaal naar onze clubavond in de Canard Bizar om ons (gratis en voor niets!) mee te helpen om dat vat leeg te sloeberen. Hopelijk kunnen we rekenen op jullie steun en staan we dinsdag niet helemaal alleen voor deze grote uitdaging!

Jobbeurs

Misschien ben je momenteel je masteropleiding aan het afronden en denk je al even aan het werkleven, of misschien ben je nog volop bezig met je bachelor en zoek je een interessante stage of vakantiejob. Op de jobbeurs van WiNA op donderdag 7 maart brengen we onze studenten tot bij de bedrijven in een informele setting. Je kan jezelf informeren in de verschillende sectoren, een gesprek aangaan met een echte recruiter, of misschien zelfs meteen al je droomjob scoren. Uiteraard kan je ook eens rustig komen kijken en iets drinken of eten in onze gezellige bar. Voor iedereen wat wils dus!
Jullie zijn allemaal welkom vanaf 16u30 in de Resto van S5 voor een avond vol interessante gesprekken en toekomstplannen.

Dit jaar werken wij samen met We Fynd om de studenten op de Jobbeurs dichter bij de bedrijven te brengen. Met dit innovatieve platform zal je simpelweg door het scannen van een QR-code jouw interesse in een bedrijf kunnen tonen en je gegevens kunnen uitwisselen.
Voor deelname aan de jobbeurs is het dan ook verplicht om je te registreren bij We Fynd via onze persoonlijke WiNA-link en je te registreren voor de WiNA Jobbeurs via deze link. Zorg ook zeker dat je account voor minstens 80% vervolledigd is om WiNA te steunen en een vlotte uitwisseling van gegevens op de Jobbeurs te verzekeren.
Voor meer informatie kan je terecht op onze Career-pagina.

Verbroedering der Winezen

Op zondag 10 maart verwelkomen wij de studenten van onze zusterverenigingen uit Antwerpen, Leuven en Hasselt. Samen met Wina Leuven, WINAK (Antwerpen) en Filii Lamberti uit Hasselt vieren wij op deze verbroederingscantus de klanken der (exacte) wetenschap zoals nooit tevoren!
Zoals altijd vindt deze cantus plaats in de grote zaal van de Canard Bizar en zetten we het Io Vivat in om 20u30.

WiNA Bowling

Ben jij een professionele bowler of moet jij je best doen om de gootjes te missen? Dat zullen we ontdekken op WiNA's Bowling op dinsdag 12 maart. Vanaf 20u maken we vol zelfvertrouwen en in licht oncomfortabele schoenen de veel te gladde planken van Overpoort Bowl onveilig.
Inschrijven kan in groepjes van maximaal 8 personen tot en met vrijdag 8 maart. Elke persoon kan zich op de normale manier inschrijven op onze website en bij de opmerkingen een groepsnaam opgeven, zo kom je bij je groepsgenoten terecht.
Je kan je natuurlijk ook zonder groep inschrijven en komt dan bij een willekeurige baan terecht bij andere leuke Winezen. Een ticketjes kost voor leden €10 en voor niet-leden €11.

Galabal der Wetenschappen

Het is eindelijk weer tijd voor een Galabal, en dit jaar zal het Galabal der Wetenschappen groter zijn dan ooit! Dankzij de samenwerking van Geologica, Geografica, GBK, en WiNA wordt het uiteraard een groot feest. Op vrijdag 15 maart om 21u30 in het Gildenhuis van Melle verwachten wij jullie allemaal met open armen en meer dan genoeg cava. 😋
Meer informatie vinden jullie in onze kalender en op Facebook waar binnenkort ook de DJ line-up bekend wordt gemaakt!

Schachtencantus

Hier volgt een bericht van onze schachtjes:
Het is weer tijd voor een onvergetelijke schachtencantus! Hierbij nemen de schachten het roer over en gaan ze proberen een cantus in goede banen te leiden. Hierbij kruipt het doopcomité samen met de andere commi's in de schachtenbak en nemen de schachten de rollen van het cantusteam op zich voor hun tijd als schacht op is.
Plopper de plopper de plop, wat dat gaat geven weten we nog niet maar plezier zal er zeker zijn! We springen er in op 17 maart om 20u30! Dus neem snel je codex en lintje, dan zorgen wij voor het pintje.
Als niet wilt kloppen omdat de bel het niet doet neem je best een kijkje in onze kalender. Zoals je waarschijnlijk al kon gokken is het thema van deze cantus Studio 100 dus 1, 2, doe met ons mee!

Cultuurtip: Theater

Op 15 en 16 maart brengt acteur, theaterregisseur en bioloog Thomas Ryckewaert in de Minard in Gent zijn nieuwe theatervoorstelling CHAOS - making sense of an ending. Deze voorstelling schijnt heel interessant voor wiskundigen en fysici door de link die gelegd wordt met de chaostheorie. Voor zijn vorige voorstelling werkte de regisseur samen met oerknalspecialist Thomas Hertog dus het belooft naast prachtig theater ook heel theoretisch en leerrijk te worden!
Je kan de trailer van de voorstelling hier bekijken en meer informatie over de speeldata vind je via deze link.

Foto van de Week

Om jullie mooie snoetjes eens extra in de kijker te zetten zal ik elke week uit alle foto's die ik maakte één foto kronen tot Foto van de Week.
Deze week is dit opnieuw een fotoraadsel! Ergens in deze foto zit een foutje. Wie een hint wil, kan altijd de Weekmeel van twee weken geleden eens lezen ter inspiratie... Ik ben benieuwd naar hoe goed jullie patroonherkenning is!
Als je de (o zo grote) fout vindt, mag je mij net als vorige keer een berichtje sturen en maak je kans op een mooie prijs.
Veel raadselplezier!

Als deze foto niet zichtbaar is, kan je hem hier bekijken.

Hasta la vista baby,
Xander, jullie PR-Intern 🖤💛

Sponsors