WiNA's Weekmeel

1 oktober 2023

[1/10] WiNA's Weekmeel

Liefste Wineesjes van me

Wat een fantastische eerste week was me dat zeg! Nog voor de week effectief gestart was, konden wij een superleuke groep eerstejaars verwelkomen op het Eerstejaarsweekend te Lokeren. Op dinsdag werd het academiejaar dan eindelijk officieel afgetrapt met onze WiNA-dag I. Na dat gratis ontbijt en die heerlijke barbecue, was het voor onze eerstejaars nog steeds niet gedaan! Zij konden elkaar nog wat beter leren kennen op donderdag op de Games Night. De komende week belooft ook fantastisch - misschien nog beter - te worden met onze Studiepeter/-meter- en Pasta-avond op dinsdag en de "Foute Party"-openingscantus op donderdag.

Aankomende activiteiten

Activiteit Datum Uur
Pasta-avond + studiepeter/-meter 3 oktober 18u
Clubavond 3 oktober 21u30
Sporttoernooi de Wetenschappen 4 oktober 16u30
Friet & Cantus Combo (eerstejaarsactiviteit) 5 oktober 18u30
"Foute Party"-openingscantus 5 oktober 20u30
Kubb & Bierpong Toernooi (eerstejaarsactiviteit) 10 oktober 19u30
Jeneveravond 10 oktober 21u30
LaTeX-introductie 12 oktober 18u
Openingsfuif: Fractal Frenzy 12 oktober 20u30

Pasta-avond + studiepeter/meter

Op onze pasta-avond kunnen leden à volonté genieten van onze zelfgemaakte pasta. Daarnaast kunnen eerstejaars ook kennismaken met hun studiepeter of -meter. Deze zal hen begeleiden en waar nodig helpen in hun eerste jaar aan de universiteit. Op onze website kan je je volledig vrijblijvend inschrijven als studiepeter/-meter of als eerstejaar tot 3 oktober om 12u.

Sporttoernooi der Wetenschappen

Op woensdag 4 oktober kunnen wij voor eens en voor altijd bewijzen dat WiNA de beste wetenschapskring is. Vanaf 17u nemen wij het op tegen de andere kringen in verschillende sporten zoals minivoetbal en touwtrekken. Om je op te warmen is het van 16u30 tot 17u30 Happy Hour! Als je ons wilt helpen de trofee te bemachtigen kan je een mailtje sturen naar sport@wina-gent.be.

"Foute Party"-openingscantus

Of je nu een dancing queen of een cantus king bent, we hebben op onze openingscantus genoeg foute liedjes om helemaal los te gaan. We beloven geen Bacardi Lemon zwembad, maar wel een geweldige sfeer om in te duiken. Kom dus allemaal op donderdag 5 oktober om 20u30 naar de Grote Zaal van de CB voor een fastastische eerste cantus!

LaTeX-introductie

Aan alle eerstejaars die te horen hebben gekregen dat hun wetenschappelijke verslagen vanaf nu in LaTeX geschreven worden, wees niet bang! Op het eerste zicht lijkt deze software misschien veel ingewikkelder dan bijvoorbeeld Microsoft Word maar dat valt best wel mee. Omdat wij niet willen dat jullie dit monster alleen moeten trotseren, organiseren wij elk jaar een LaTeX-Night waar jullie alle tips en tricks meekrijgen die nodig zijn voor je eerste verslag.
Na deze leerrijke avond gaan we dan allemaal samen naar onze openingsfuif Fractal Frenzy om al die LaTeX-stress van ons af te schudden.

Openingsfuif: Fractal Frenzy

Op 12 oktober organiseren wij een openingsfuif waar de wiskundigen wel heel opgewonden van zullen worden. Op Fractal Frenzy vieren wij namelijk de fantastische figuren genaamd fractalen waar velen onder ons uren vol verbazing naar kunnen staren. Jullie zijn vanaf 20u30 welkom in het café Luxx in de Overpoort. Hopelijk komen jullie allemaal verkleed als fractalen of andere wiskunde figuren of concepten. Ik ben alvast benieuwd naar jullie creativiteit!

Eerstejaarsactiviteiten

Wij organiseren doorheen het eerste semester een aantal eerstejaarsactiviteiten zodat eerstejaars ons en elkaar wat beter kunnen leren kennen. Wees dus zeker niet bang om eens langs te komen, wij bijten (normaal) niet. ;)
Tijdens onze Friet & Cantus Combo laten we eerstejaars kennismaken met het concept van een cantus. Want wat is dat nu eigelijk, zo'n cantus? Kom het te weten tijdens het eten van lekkere frietjes en frituursnacks!
Op dinsdag 10 oktober houden wij een Kubb & Bierpong Toernooi waar eerstejaars kunnen laten zien wie de beste gooi-skills heeft. Als iedereen uitgespeeld en de winnaar bekend is gooien wij onze aandacht op ons clubcafé Canard Bizar. Vanaf 21u30 kan je daar namelijk heel voordelig Jenevershotjes krijgen op onze Jeneveravond.

Praesidiumweetje

Wist je dat Wout, een van onze cursusjes, een aardbeienfobie heeft?
Ik hoor je al denken, hoezo kan je bang zijn van aardbeien? Gelukkig gaat het meer om een gigantische afkeer dan een angst. Wout blijft namelijk het liefst van al zo ver mogelijk weg van dat vreselijke, zoete monster. Als Wout ooit een aardbei zou eten, zou hij beginnen kokhalzen en overgeven. Geen aardbeien eten en het probleem is opgelost, toch? Helaas stopt het daar niet. Als er iemand naast hem een aardbei eet, zou hij zich het liefst helemaal aan de andere kant van de ruimte zetten om die akelige geur te vermijden. Zelfs bij het aanraken van dit bloedrode fruit moet Wout handschoenen gebruiken. Laten we dus allemaal dat duivelse gedrocht uit ons leven verbannen om Wout zijn gemoedsrust te sparen.

Foto van de Week

Om jullie mooie snoetjes eens extra in de kijker te zetten zal ik elke week uit alle foto's die ik maakte één foto kronen tot Foto van de Week. Deze week is dit een foto van een wel heel speciale bijeenkomst. Aan het begin van WiNA-dag I kreeg ik namelijk de kans om drie Kobes in één foto te krijgen. Links op de foto staat Kobe, rechts daarvan Kobe en aan de rechterkant zie je Kobe. Om verwarring te vermijden, geef ik graag enkele bijnamen mee om de Kobe die bedoeld wordt te specifiëren.
Linker Kobe: Geitje, Senior, Kobe Praeses Kobe (KAPK)
Centrale Kobe: Oude Kobe, KO-be, Prosenior Kobe
Rechter Kobe: Brandy, Kobe Schacht Kobe (KASK)
(De letter A in beide afkortingen is er blijkbaar enkel om de uitspraak van het acroniem te begunstigen.)
Drie Kobes op een rij

Lieve groetjes en tot snel,
Xander, jullie PR-Intern 🖤💛