WiNA's Weekmeel

12 november 2023

[12/11] WiNA's Weekmeel

Hooggeachte Winezen

Week 7 was een week om van te beven! (Hihi, dat rijmt.) We startten onze week met het sporttoernooi waar menig Winees en sportliefhebber naar uit keek. Op het IFT hebben we ons samen bij de andere wetenschapskringen keihard geamuseerd! Helaas zijn we niet gewonnen maar dit kan enkel het gevolg zijn van wanpraktijken als je het mij vraagt...
Omdat Kevins Spitbull Night op dinsdag viel, konden we tijdens de clubavond genieten van heerlijke spitbull aan studentikoze prijzen en een keitoffe sfeer!
De komende weken staan er nog belachelijk leuke activiteiten gepland dus ik zal jullie niet langer in spanning laten wachten.
Hier zijn ze dan, de enige echte — een kleine pauze voor dramatisch effect — Aankomende Activiteiten!

Aankomende activiteiten

Activiteit Datum Uur
IFK Minivoetbal 13 november 19u
Kickertoernooi 14 november 20u
Nadoop en na-ontgroening 16 november 18u15
Never have I ever-cantus 16 november 20u30
IFK Minivoetbal 20 november 19u
Quiz 23 november 20u
GUSO concert 29 november 20u

Sport

Ja hoor, ook de grootste nerds van heel de UGent kunnen sporten! Omdat niet alle kringen geloven dat wij de beste zijn, organiseert het FK voor ons Interfacultaire Kampioenschappen (IFK's) en een Interfacultair Toernooi (IFT) waar alle kringen tegen elkaar strijden voor de eerste plaats.
Indien je interesse hebt om mee te doen aan een van deze leuke sporten (volledig gratis) kan je steeds een mailtje sturen naar sport@wina-gent.be of kan je ons een berichtje sturen op sociale media. Wie meesport krijgt van ons ter plekke steeds een sporttenue, water en een kleine snack om jullie beste sportprestaties te garanderen. Wil je WiNA vertegenwoordigen maar ben je niet zo een sporter? Kom dan gewoon supporteren voor onze spelers!

IFK Minivoetbal

Na een fantastisch IFT, laten de IFK's niet op zich wachten. Op 13 en 20 november trekken we opnieuw naar het GUSB om te voetballen. De eerste ploeg speelt op 13 november om 20u. Het toernooi zelf start al om 19u maar spelers worden pas om 19u20 verwacht om zich voor te bereiden en op te warmen voor hun eigen match. De tweede ploeg speelt op 20 november om 21u en wordt verwacht om 20u20 voor de opwarming.

Kickertoernooi

Het jaarlijkse WiNA Kickertoernooi staat weer voor de deur, dus roep je tafelvoetbalmaatje maar al op! Samen kan je strijden voor de eerste plaats en de hoofdprijs: een drankkaart van de CB!
Dit fantastische kampioenschap dubbelspel tafelvoetbal start op dinsdag 14 november om 20u in de Canard Bizar. Inschrijven kan tot en met maandag 13 november en kost slechts €5 per team. Meer info over het toernooi en de spelregels vind je op onze website.

Nadoop

Begint de FOMO al wat op te komen dat je niet gedoopt bent?
Dan heb je tijdens de nadoop op 16 november de laatste kans om dit jaar nog dat prachtige zwart-gele lintje te bemachtigen. Onze nadoop start om 18u15 aan het Amfitheater in het Citadelpark. Meer info over hoe de avond zal verlopen vinden jullie hier. Je kan je op het schachtenplatform inschrijven tot en met woensdag 15 november.

Na-ontgroening

Ben jij nog steeds schacht bij WiNA en wil je eindelijk dat prachtige lintje over de rechterschouder dragen en volwaardig commilito zijn bij ons?
Dan is dit je kans! Op 16 november organiseren wij een na-ontgroening. De ideale moment om toch nog commilito te worden bij WiNA. Mocht je de ontgroening in jouw schachtenjaar niet gehaald hebben kan je je nu inschrijven voor deze na-ontgroening. Dit kan door tot en met 14 november een mailtje te sturen naar schachtentemmer@wina-gent.be.
De na-ontgroening start om 19u45 in het Amfitheater in het Citadelpark en eindigt rond 22u30 op de Never have I ever-cantus. Meer info vind je hier.

Never have I ever-cantus

Heb je je ooit al afgevraagd hoe spannend het leven van je mede-Winees/cantusganger is? Denk jij dat je een originelere "aan iedereen die" kan verzinnen dan onze senior? Ben jij die ongemakkelijke stiltes als de inspiratie even wegvalt ook beu?
Dan heb je geluk want op deze cantus bepaal je zelf wie er moet rechtstaan. Zend zoveel ‘never have I evers’ in als je wilt via deze link en kom elkaars grootste geheimen te weten!
De cantus start op donderdag 16 november zoals gewoonlijk om 20u30 in de grote zaal van de Canard Bizar.
Het eerste deel van deze cantus is enkel voor Winezen omdat de nadoop en na-ontgroening dan zullen plaatsvinden. Vanaf deel 2 zijn bezoekers welkom.

Quiz

Het is weer tijd voor dé cultuuractiviteit van het jaar, onze fantastische quiz! Onze Cultuur heeft samen met haar quizcomité een fantastische mengelmoes van kennisvragen samengegooid tot de leukste en beste quiz van het ganse kabouterbos! Voor de toekomstige winnaars hebben we tal van leuke prijzen in petto en ook voor zij die met wat minder quiztalenten geboren zijn valt er iets te winnen.
Ook voor de deelnemers die beter zijn in drinken dan in quizzen is dit het ideale moment om je talenten te laten zien. We hebben dit jaar namelijk weer een zuipbeker: het team dat de meeste drankjes (ook frisdrank) bestelt, krijgt hiervoor een leuke prijs.
Je kan je met je team van maximaal vier personen inschrijven tot woensdag 22 november, dit kost slechts €10 per team. Eén inschrijving per team is voldoende. Vergeet je groepsnaam en groepsleden zeker niet te vermelden bij je inschrijving!
Hopelijk kunnen wij jullie allemaal verwelkomen op 23 november om 20u in leslokaal 3.4 in S9.

GUSO concert

Ben je een grote muziekliefhebber? Of heb je nog nooit een klassiek concert bijgewoond, maar heb je dit altijd al eens willen doen? Kom dan op 29 november mee naar de Bijloke om te genieten van de prachtige melodieën van het Gents Universitair Symfonisch Orkest (of kortweg het GUSO). WiNA voorziet voor jullie een leuke korting, jullie betalen namelijk als lid slechts €3 en als niet-lid €5 i.p.v. de originele prijs van €6. De inschrijvingen sluiten op 18 november om 18u dus wees er snel bij! Schrijf je snel in en dan voorzien wij voor jou een ticket.

Praesidiumweetje

Wist je dat Tess, onze schachtentemmer, al oorbellen heeft van toen ze zes weken oud was?
Dat Tess vorige week al 30 schitterende feuten tot schachten omdoopte komt misschien omdat zij op haar eigen doop ook zo schitterde. Het gaat hierbij niet om haar studentendoop maar om haar kerkelijke doop toen ze slechts enkele weken oud was.
Om ervoor te zorgen dat baby Tess er op deze belangrijke dag fantastisch uitzag, besloten haar ouders haar oorringen te geven. Sinds die dag had Tess de smaak van oorbellen te pakken (hopelijk niet letterlijk). Ze kreeg er in de jaren die volgden nog welgeteld veertien bij! Nu heeft ze er tien aan de linker kant en nog eens zes aan haar rechteroor. Als je me niet gelooft, kan je ze gerust eens natellen!
Ook dit feitje kan trouwens belangrijke informatie zijn voor een onverwachtse toets die ik eventueel ooit in de toekomst zal geven. Knoop het dus goed in je oren.😉

Foto van de Week

Om jullie mooie snoetjes eens extra in de kijker te zetten zal ik elke week uit alle foto's die ik maakte één foto kronen tot Foto van de Week. Deze week is dit een leuke foto van Niels en Arthur op de clubavond. Toen Niels voorstelde om een foto te maken stemde Arthur in zonder weet te hebben van het snode plan dat Niels bedacht had. Hij wou Arthur namelijk publiekelijke ten schande brengen omdat hij nog steeds geen praesidiumlint heeft. Nietsvermoedend poseerde Arthur voor de foto toen plots de aap uit de mouw kwam. Onze scriptor wees ongegeneerd naar Arthur zijn dun lint en begon hem keihard uit te lachen. Ocharme!
Ik wens beide sportjes nog heel veel sterkte toe en hoop dat ze volgende week hun lint krijgen!
Niels lacht met Arthur omdat hij nog geen praesidiumlint heeft.
Als deze foto niet zichtbaar is, kan je hem hier bekijken.

Warme knuffels en een dikke zoen,
Xander, jullie PR-Intern 🖤💛

Sponsors