WiNA's Weekmeel

15 oktober 2023

[15/10] WiNA's Weekmeel

Yoj en hoplahoi!

Zo zette mijn voorganger de Weekmeel van 21 april 2000 blijkbaar in. Ik heb geen idee wat het betekent maar naar mijn bescheiden mening klinkt het fantastisch.
Na dit korte intermezzo over het verleden, werp ik met jullie graag even een blik op de toekomst. Er staan deze week namelijk weer een aantal leuke activiteiten gepland zoals de pizza-avond en de Beiaardcantus. Voor ik jullie hierover meer vertel, volgt eerst een boodschap van algemeen nut.

Wijziging privacy policy: portretrecht

Om de leuke sfeer op onze activiteiten te vereeuwigen, worden er vaak foto's getrokken door onze PR-Intern (ikke dus ;)). Om deze foto's van jullie mooie snoetjes met jullie te kunnen delen, zijn wij volgens de wetten in verband met portretrecht verplicht om hiervoor jullie toestemming te vragen. Daarom kan je vanaf nu jouw privacy-voorkeuren updaten op MyWiNA. In verband met het publiceren van foto's zal je hier twee categorieën zien staan. De eerste houdt in dat foto's van jou kunnen worden gepubliceerd op open kanalen (zoals sociale media) en de tweede beschrijft de publicatie op gesloten kanalen zoals de WiNA-website. Hierbij is het belangrijk om op te merken dat er vooraleer beeldmateriaal gepubliceerd wordt steeds een grondige selectie wordt gemaakt. De PR-Intern zal er steeds voor zorgen dat er geen aanstootgevende maar enkel de mooiste foto's van jou verschijnen.
Indien jullie akkoord gaan met de publicatie van beeldmateriaal op open en/of gesloten kanalen, vragen wij jullie om deze voorkeuren zo snel mogelijk aan te duiden op MyWiNA. Je kan er ook je sportvoorkeuren aanpassen zodat wij weten welke sporten jullie het liefste doen. Je kan deze voorkeuren op elk ogenblik aanpassen. Bij vragen, opmerkingen of indien er toch foto's online verschijnen die je daar liever niet ziet, kan je de PR-Intern (mij dus) steeds contacteren via pr-intern@wina-gent.be. Je kan hem (Xander Roofthooft) natuurlijk ook bereiken via sociale media of aanspreken op een van onze activiteiten.
De PR-Intern dank jullie allen persoonlijk voor jullie medewerking!

Zo, nu heb ik wel genoeg over mezelf gesproken in derde persoon. Dan is het nu tijd voor een oplijsting van onze superplezante activiteiten!

Aankomende activiteiten

Activiteit Datum Uur
IFK Volleybal Vrouwen 16 oktober 18u
Teambuilding (eerstejaarsactiviteit) 17 oktober 18u
Pizza-avond 17 oktober 20u
Beiaardcantus 18 oktober 15u
Infomoment doop 19 oktober 18u30
IFK Volleybal Heren 23 oktober 18u
Kahoot!-avond 24 oktober 19u30
Clubavond 24 oktober 21u30

IFK Volleybal

Het sportseizoen is eindelijk aangebroken! Vanaf volgende week kan WiNA op de IFK's weer laten zien dat ze naast denken ook keigoed zijn in sporten. Voor het eerste interfacultaire kampioenschap (16 oktober) zoeken we nog vrouwelijke volleybalspelers die ons willen vertegenwoordigen. Wij spreken om 18u af aan het GUSB.
Op maandag 23 oktober is het de beurt aan de mannen om die andere kringen te verslaan. Ook dan spreken we om 18u af aan het GUSB.
Wie interesse heeft kan een mailtje sturen naar sport@wina-gent.be of kan ons een berichtje sturen op sociale media. Wil je WiNA vertegenwoordigen maar ben je niet zo een sporter? Kom dan gewoon supporteren voor onze spelers!

Pizza-avond

Hoeveel decimalen van π kan jij uit je hoofd opzeggen? Of nog beter, hoeveel stukken pizza kan jij in één avond eten? Test het uit op onze jaarlijkse pizza-avond waar je à volonté van heerlijke pizza kan genieten voor maar €8 (€12 voor niet-leden). Op dinsdag 17 oktober ontvangen wij jullie met open armen (en open pizzadozen) vanaf 20u in de Canard Bizar. Dat wordt smullen!

Beiaardcantus

Op woensdag 18 oktober organiseert het FK de Beiaardcantus XII op de Poeljemarkt. Op deze cantus komen we met keiveel studentenverenigingen samen voor een avond vol bier en muziek onder de blote sterrenhemel.
Wij spreken om 15u af aan de Canard Bizar en gaan dan allemaal samen richting de Schapenstal. Daar gaan de deuren om 16u open en weerklinkt het Io Vivat om 17u.

Infomoment doop

Op 31 oktober organiseren wij zoals elk jaar onze doop. Omdat velen niet goed weten wat te verwachten, geven wij jullie graag wat meer informatie. Wij willen tonen dat onze studentendoop een activiteit is waar je leuke herinneringen maakt en je je medeschachten beter leert kennen. Een groepsgevoel creëren staat bij ons namelijk centraal. Op ons infomoment zullen we jullie in grote lijnen het verloop van de doop schetsen en ook al jullie vragen beantwoorden.
Als je interesse hebt om je te laten dopen of nog twijfelt raden we zeker aan om eens te komen luisteren!

Kahoot!-avond

Op dinsdag 24 oktober is het dan eindelijk zover, onze allereerste Kahoot!-avond wordt werkelijkheid. We hebben voor jullie een heleboel leuke Kahoot!-rondes voorzien die de meest willekeurige kennis zullen testen. Tijdens deze mix van grappige kennisvragen en leuke proevertjes kunnen jullie natuurlijk ook genieten van de fantastische Kahoot! Soundtrack. Kom dus allemaal om 19u30 naar leslokaal 3.4 in S9 om mee strijden voor de eerste plaats en maak kans op een leuke verrassing!

Eerstejaarsactiviteiten

Wij organiseren doorheen het eerste semester een aantal eerstejaarsactiviteiten zodat eerstejaars ons en elkaar wat beter kunnen leren kennen. Wees dus zeker niet bang om eens langs te komen, wij bijten (normaal) niet. ;)
Op dinsdag 17 oktober, verwelkomen wij alle eerstejaars en andere ongedoopten graag op onze Teambuilding. Hier kunnen jullie leren samenwerken als groep en leren jullie het doopcomité nog wat beter kennen. Twijfel je nog om je te laten dopen? Kom dan zeker de sfeer eens opsnuiven. Na de teambuilding kunnen we in de Canard Bizar samen à volonté genieten van heerlijke pizza aan belachelijk goede prijzen!

Praesidiumweetje

Wist je dat Niels, onze fantastische Scriptor, het Bob de Bouwer-liedje kon zingen nog voor hij kon praten?
Op 22 juli (de mooiste dag van het jaar) 2002 werd er in Kortrijk een klein baby'tje geboren genaamd Niels. Als baby was klein Nielsje grote fan van de goedlachse, optimistische bouwvakker genaamd Bob de Bouwer. Elke aflevering opnieuw vroeg nieuwsgierig Nielsje zich af of ze "het konden maken" en was dan telkens weer onder de indruk dat het antwoord "Nou en of" was. Hij keek zo vaak naar dit leuke programma dat hij de intro op een gegeven moment volledig kon meezingen! Pas daarna leerde hij andere woordjes zoals mama en koek. Wie had ooit gedacht dat Niels zo gefascineerd was door de bouwkunde?
Vraag hem dus de volgende keer dat je hem ziet of "we het kunnen maken" en het antwoord zal als muziek in je oren klinken!

Foto van de Week

Om jullie mooie snoetjes eens extra in de kijker te zetten zal ik elke week uit alle foto's die ik maakte één foto kronen tot Foto van de Week.
Deze week is dit een prachtige foto van het winnende Kubb-team van ons Kubb & Bierpong-Toernooi afgelopen dinsdag. Zoals iedereen die al eens Kubb speelde wel weet, win je dit spel door eerst alle blokken aan de overkant om te gooien en als laatste de koning in het midden te raken. De eerstejaars kozen dinsdag voor een variatie hierop waarbij het winnende schot enkel mag gebeuren door je stok achterwaarts door je benen te gooien. Het team op de foto - laat me ze de Badeendjes noemen - kreeg hier al snel spijt van toen zij na meer dan een half uur proberen de koning nog steeds niet hadden geraakt. In een laatste wanhopige poging besloten ze om hun stok allemaal tegelijk te gooien en het lukte! De koning werd omgestoten en de Badeendjes werden gekroond tot winnaar. Wie precies voor de overwinning zorgde was onduidelijk en zal voor altijd een mysterie blijven maar één ding is zeker: team work makes the dream work! Proficiat aan de Badeendjes en bedankt voor deze prachtige foto.
Winnen bij Kubb doe je zo
Als deze foto niet zichtbaar is, kan je hem hier bekijken.

Kusjes en knuffels,
Xander, jullie PR-Intern 🖤💛