WiNA's Weekmeel

10 december 2023

[10/12] WiNA's Weekmeel

Liefste Wineesjes, Winoesjes en Winiesjes

Dinsdag 5 december, het leek een dinsdag zoals elke andere. Rond 20u stroomden de eerste deelnemers van de bierkoning(in)verkiezingen binnen in de Canard Bizar. Ze verorberden volledig onwetend enkele heerlijke kaas- en bitterballetjes voor ze begonnen aan de strijd van hun leven. Na tal van spannende rondes en enkele interventies van de VAR stootten we uiteindelijk op onze winnaars. Kobe Bleuzé en Ellen Deschacht konden hun titels als Bierkoning en Bierkoningin van vorig jaar behouden en bij de schachten won Otis Lafontaine na een spannende finale. Hoewel dit fantastische prestaties waren, was het gevaar nog niet geweken.
Op woensdag plonsden we samen met de wetenschapskringen, VETO, VLAK en Dentalia in het GUSB zwembad tijdens de zwemmarathon waar we een mooie achtste plaats behaalden. Onze schachten konden op de schachtenactiviteit op donderdag samen met het doopcomité poolen en bowlen, maar waren zich ook hier van geen kwaad bewust.
Wat niemand deze week doorhad, was dat er ons iets achtervolgende in de duisternis, een gedrocht dat ons weldra allemaal zou overvallen. De gruwel die zichzelf Week 12 noemt lag namelijk op de loer en maakte zich klaar om korte metten te maken met het semester! Gelukkig leerde ervaring ons om voorbereid te zijn voor dit verrassingen en blijft WiNA als een rots in de branding staan. Met ons hoofd omhoog en onze laatste activiteiten in de hand trekken wij ten strijde tegen dit monster! Ten aanvaaaaal!

Aankomende activiteiten

Activiteit Datum Uur
Clubavond 12 december 21u30
Massacantus 13 december 19u

Laatste clubavond

Het is zover, de komst van Week 12 betekent ook de komst van de laatste clubavond van dit semester. Omdat wij ons niet zomaar laten overmeesteren door de duisternis die de blok ons brengt, tonen wij nog een laatste keer wat het is om Winees te zijn. Kom dus op dinsdag allemaal naar de Canard Bizar voor een avond vol gelach en gedans. Natuurlijk vraagt de laatste clubavond van december ook om een gezellige kerstsfeer. Breng dus allemaal je kerstmutsen mee en val Kevin maar lastig met al je kerstige verzoeknummers!

Praesidiumweetje

Wist je dat Arthur, een van onze Sportjes, al op zeer jonge leeftijd een autoliefhebber was?
Wat hebben die West-Vlamingen in ons praesidium toch gekke eerste woordjes! Dat Niels het liedje van Bob de Bouwer al kon zingen voor hij kon spreken (zie Weekmeel 15/10) vond ik al indrukwekkend. Nu blijkt dat ook Arthur een speciale fascinatie had toen hij leerde praten. In zijn geval niet voor optimistische bouwvakkers maar voor de mechanische pareltjes die auto's zijn. Van elke wagen die voorbij reed, kon klein Arthurtje vol overtuiging het automerk zeggen (of brabbelen). Of het nu een stijlvolle, zwarte Porche was of een schattige, gele Mini Cooper, hij kende ze allemaal.
Omdat zijn mama met een Peugeot reed, bedacht hij voor dit merk een eigen naam. Mini Arthur was er van overtuigd dat elke sexy Peugeot 107 of Peugeot Partner een "Auto Mama" was. Als ik Arthur was, zou ik zo snel mogelijk een patent aanvragen voor deze naam voor grote multinationals ermee gaan lopen!

Foto van de Week

Om jullie mooie snoetjes eens extra in de kijker te zetten zal ik elke week uit alle foto's die ik maakte één foto kronen tot Foto van de Week.
Deze week is dit een foto van alle schachtentemmers van de voorbije vier jaar. Dit is een eerbetoon aan de prestaties die deze drie cuties (en hun voorgangers) elk jaar opnieuw leverden tijdens de bierkoning(in)verkiezingen. Zij gaven bij elke ronde van deze competitie het goede voorbeeld door mee te drinken en bleven (ongeveer) rechtopstaan tot aan de finale.
Natuurlijk verdienen de winnaars van de bierkoning(in)verkiezingen van dit jaar ook een dikke pluim. Jullie hebben dat keigoed gedaan. Ook de andere deelnemers mag ik niet vergeten, jullie waren bijna even fantastisch!
Alle schachtentemmers van de voorbije vier jaar op een rijtje.
Als deze foto niet zichtbaar is, kan je hem hier bekijken.

May the Force be With You,
Xander, jullie PR-Intern 🖤💛

Sponsors