WiNA's Weekmeel

17 december 2023

[17/12] WiNA's Weekmeel

Allerliefste Wineesjes

"Wacht, wat?! Nog een Weekmeel? De lessen zijn toch voorbij?!"
Ja hoor, je ziet het goed! Al lieten de proffen jullie in de steek en lijken de laatste lessen intussen ver in het verleden te liggen, WiNA is er nog steeds voor jullie!
De blok begint binnenkort en dat betekent dat we weer dagen aan een stuk moeten vullen met concentratie en motivatie. Een streepje muziek op de achtergrond kan je hierbij helpen. Daarom bied ik jullie hier een mooie muziekkalender aan om je te begeleiden in deze moeilijke tijden. Mijn lieftallig medepraesidium heeft daarnaast nog enkele studietips voorzien.

Muziekkalender

Maandag: Studeren met F.C. De Kampioenen

Om de week goed in te zetten, studeren we allemaal samen met Marcske. Maak heerlijke warme chocomelk en zet deze prachtige lofi-tunes van F.C. De kampioenen op. Zo word je helemaal terug gekatapulteerd naar jouw jongere jaren toen studeren voor een toets in de toetsenweek slechts een half uurtje duurde.
De opname duurt slechts een uurtje maar niemand houdt je tegen om deze een hele dag op repeat te zetten.
Samen met Marcske worden we ongetwijfeld examenkampioen!

Dinsdag: Cozy Lofi Christmas Classics

Er is niets beters dan de gezellige kerstsfeer die deze periode van het jaar met zich meebrengt. Gezellig onder een dekentje kruipen met een warme chocomelk en een slechte kerstfilm kijken terwijl het buiten sneeuwt, wat wil eens mens nog meer?
Jammer genoeg staat de kerstperiode voor de student die de wetenschap bemint ook gelijk aan het begin van de blok. Hopelijk kan deze playlist op Spotify soelaas bieden op momenten dat studeren wat moeilijker gaat. Neem je favoriete warme drank in de hand, trek je warmste kersttrui aan en geniet van al die interessante leerstof!

Woensdag: Jazz for Study

Op woensdag verdiepen we ons in de wereld van de jazzmuziek. Laat de hypnotiserende klanken van saxofoons, pianotoetsen en trompetten je begeleiden naar een "state of full focus". Deze jazzstudieplaylist geeft je de perfecte melange van rust en energie die je nodig hebt om je cursussen te trotseren.

Donderdag: Accoustic Studying Music

Deze playlist met jouw favoriete akoestische nummers is niet voor de meezingers onder ons! Hoe zalig het ook is om ons zangtalent naar boven te halen bij elk liedje dat we kennen, we weten allemaal dat dit niet erg bevordelijk is voor onze concentratie. Ook voor de mensen rond ons is dit, afhankelijk van hoe toonvast je bent, minder aangenaam. Als jij na enige zelfreflectie denkt dat je in staat bent om stil te blijven bij je lievelingsliedjes, dan raad ik deze playlist sterk aan!

Vrijdag: Epic Movie Soundtracks

Is de motivatie ver te zoeken? Dan is het tijd voor deze epische playlist! Word meegezogen in je favoriete films en voel je zo heroïsch als je favoriete personages. Trotseer jouw cursus zoals Frodo de tocht naar Mordor Trotseerde in The Lord Of The Rings of los je oefeningen op zoals professor Langdon alle raadsels oploste in The Da Vinci Code. Verander het vergaren van al die leerstof in een strijd tegen het kwade en maak er korte metten mee.
De liedjes in deze playlist zijn niet enkel iconisch maar ook allemaal heel energiek, krachtig en motiverend. Als dit laatste criterium niet van belang is voor jou, zijn er ook nog veel andere, meer uitgebreide playlists zoals deze.

Zaterdag: Focus with Nature Sounds

Er zijn van die mensen die in de zomer het liefste studeren in het park of in de tuin tussen het gefluit van vogeltjes en het geritsel van blaadjes. Dit is in de winter jammer genoeg iets moeilijker tenzij je graag in een skipak studeert. Gelukkig kan je met behulp van deze playlist je warme studieplek perfect combineren met het geluid van de prachtige natuur.

Zondag: Classical Focus

Voor de klassiekliefhebbers onder ons, is er natuurlijk ook nog een playlist. Dompel jezelf onder in de mooiste melodieën van componisten als Mozart en Einaudi terwijl je hersenen zich te goed doen aan die minstens even elegante wetenschap.

Studietips van het praesidium

  • Luister tijdens het studeren muziek die je motiveert.
  • Communiceer met je medestudenten! Gebruik platformen als Discord om vragen te stellen, samenvattingen te delen of de theorie te bespreken met iedereen die in het zelfde schuitje zit als jij.
  • Blijf in contact met je vrienden. Probeer af en toe af te spreken om te onstpannen en de examens even te vergeten.
  • Kijk motivational videos als het even moeilijk gaat.
  • Maak een planning.
  • Sporten is een goede manier om je hoofd even te legen. Er is bijvoorbeeld niets beter voor de geest dan een fietsritje langs de Schelde.
  • Ga, als alleen studeren niet lukt, naar een bloklocatie zoals de bib in S5 of spreek af met vrienden om samen te studeren.
  • "Een pint kan nooit geen kwaad."
  • Bekijk de voorbeeldexamens en samenvattingen op WiNA Studie.
  • Stuur ons een berichtje als je vast zit bij een bepaald vak. Wij kunnen je misschien doorverwijzen naar medestudenten of studenten die dat examen al doorstaan hebben.

't Strakske II

Hoewel het Strakske ondertussen al meer dan een week in het Strakskesbakske in S9 ligt, maak ik toch graag nog eens wat schaamteloze reclame voor dit meesterwerk.
Onze scriptor heeft met zijn fantastische redactie alweer een tof hoopje entertainend leesvoer samengesteld voor jullie! In deze editie vinden jullie naast de verslagen van voorbije activiteiten en een hoop leuke puzzels ook een gekke persoonlijkheidsquiz, een artikel over horror op de Playstation 2 (de beste spelconsole ever) en een opgraving van ancient artifacts van de WiNA-geschiedenis.
Natuurlijk vinden jullie dit zalige boekje ook op onze website. Veel lees- en puzzelplezier!

Praesidiumweetje

Wist je dat Brandy, een van onze Sportjes, een dramaqueen is?
Toen Rechter Kobe (beter bekend als Brandy, zie Weekmeel 1/10) met zijn gezin op vakantie was in het mooie Zuid-Frankrijk vond hij het blijkbaar een goed idee om boven op een berg te struikelen. Helaas had Newton enkele eeuwen voordien de zwaartekracht uitgevonden en was Brandy hiervan nog niet op de hoogte (pun intended). Hij rolde en rolde en draaide meer rond dan een leeuw in zijn kooi. (Ik heb hier precies een déjà-vu...)
Toen de kleine Brandy onderaan de berg tot stilstand kwam, bleek zijn arm gebroken te zijn. Hij had dit zelf niet gemerkt en had ook geen pijn. Het waren zijn broer en zus die zagen dat die arm bochten maakte die een arm niet hoort te maken. Pas toen zijn ouders hem vertelden dat zijn arm gebroken was, begon hij keihard te wenen. Volgens mij komt dit omdat hij op dat moment besefte dat hij met een gebroken arm niet kon sporten en als je niet sport kan je daar ook geen liefde voor ontwikkelen. Misschien is deze gebroken arm de reden dat het enkele maanden duurde voor hij zich kandidaat stelde als Sportje van WiNA!

Foto van de Week

Om jullie mooie snoetjes eens extra in de kijker te zetten zal ik elke week uit alle foto's die ik maakte één foto kronen tot Foto van de Week.
Deze week is dit een foto van Luca en Maura op onze laatste clubavond van het semester (snik). Dat ik vorige week voorgesteld had om van deze clubavond een kerstclubavond te maken, hadden zij blijkbaar niet helemaal begrepen. Van zodra ze de camera zagen, trokken ze enge gezichten alsof het weer Halloween was! Gelukkig was hun enthousiasme groot genoeg om het misverstand goed te maken.
Maura en Luca denken dat het Halloween is.

Als deze foto niet zichtbaar is, kan je hem hier bekijken.

Omdat het de laatste Weekmeel van semester 1 is en omdat mij gezegd werd dat ik anders mijn praesidiumfunctie zou verliezen, wil ik jullie deze week nog een foto tonen! Hoewel deze niet de Foto van de Week is, verdient deze wel een eervolle vermelding.
In de Weekmeel van 22 oktober koos ik als Foto van de Week een foto van Niels en Kobe die vol enthousiasme meezongen met Hey Jude van The Beatles. Ook deze week was dit charmante duo weer van de partij met een koppel engelenstemmen om U tegen te zeggen. Hun liefde voor het nummer Outro van de band M83 overspoelde heel de Canard Bizar met een gelukmakend gevoel. Hiervan kon een foto natuurlijk niet ontbreken.
De muziek van M83 is trouwens ook perfecte muziek om bij te studeren, al staat deze niet in mijn lijstje hierboven. Zeker voor studenten Fysica & Sterrenkunde kan dit een overvloed aan motivatie geven aangezien de band vernoemd werd naar het sterrenstelsel Messier 83 dat ook wel gekend is als het Zuidelijk Windmolenstelsel.
Niels en Kobe brullen mee met Outro van M83.

Als deze foto niet zichtbaar is, kan je hem hier bekijken.

Zo, dit was het dan! De laatste Weekmeel van 2023 zit er alweer op (snik). Gelukkig kunnen jullie nu al in spanning afwachten op het begin van semester 2 waar ik jullie weer kan lastigvallen met mijn gezever. Ik zou jullie graag nog eens willen bedanken voor het eerste semester. Jullie waren fantastische Weekmeellezers en enthousiaste fotomodellen en fotobombers! Op naar een nóg beter tweede semester!

Namens het hele WiNA praesidium wil ik elk van jullie ook massa's veel succes wensen met de blok en de examens en hoop ik op een vrolijk weerzien in februari. Geniet van de feestdagen die ons tegemoetkomen en van de ontspanning tussen het blokken door!

Kerstige groetjes en tot snel,
Xander, jullie PR-Intern 🖤💛

Sponsors