WiNA's Weekmeel

22 oktober 2023

[22/10] WiNA's Weekmeel

Liefste Wineesjes van me

Nu Week 5 in zicht is, zit één derde van het semester er reeds op. Wat gaat de tijd toch snel. Gelukkig hebben wij dit semester nog meer dan genoeg tijd om leuke activiteiten te organiseren voor jullie. Voor ik de activiteiten van de komende weken uit de doeken doe, hebben onze cursussen Alexandre en Wout nog iets belangrijks te melden.

Laatste week boekenverkoop

Deze week is de laatste week dat je in onze shop handboeken en cursussen kan kopen. Probeer deze dus voor vrijdag 27 oktober te bestellen op onze website en af te halen in het Cursuskot in S9. Controleer vooraf eerst hier wanneer het cursuskot open is. Bij vragen of problemen kan je altijd mailen naar cursus@wina-gent.be.

Aankomende activiteiten

Activiteit Datum Uur
IFK Volleybal Heren 23 oktober 18u
Kahoot!-avond 24 oktober 19u30
Clubavond 24 oktober 21u30
IFT Veldvoetbal 25 oktober 17u30
IFK Tafeltennis 30 oktober 18u
Doop 31 oktober 18u
Doopcantus 31 oktober 20u30
IFT 6 november Vanaf 15u

Sport

Ja hoor, ook de grootste nerds van heel de UGent kunnen sporten! Omdat niet alle kringen geloven dat wij de beste zijn, organiseert het FK voor ons Interfacultaire Kampioenschappen (IFK's) en een Interfacultair Toernooi (IFT) waar alle kringen tegen elkaar strijden voor de eerste plaats.
Indien je interesse hebt om mee te doen aan een van deze leuke sporten (volledig gratis) kan je steeds een mailtje sturen naar sport@wina-gent.be of kan je ons een berichtje sturen op sociale media. Wie meesport krijgt van ons ter plekke steeds een sporttenue, water en een kleine snack om jullie beste sportprestaties te garanderen. Wil je WiNA vertegenwoordigen maar ben je niet zo een sporter? Kom dan gewoon supporteren voor onze spelers!

IFK Volleybal Heren

Op maandag 23 oktober is het de beurt aan de mannen om te tonen hoe goed WiNA kan volleyballen. We spreken om 18u af aan de ingang van het GUSB. Hopelijk zien we jou daar!

IFK Tafeltennis

Op het IFK Tafeltennis op maandag 30 oktober hopen wij al onze tegenstanders naar huis te kunnen pingpongen. Iedereen is welkom om ons te helpen in deze competitie, of je nu een professionele pingponger bent of niet. Ook dit kampioenschap gaat door in het GUSB. Niet-geklasseerde mannen worden verwacht om 17u45, de rest speelt om 20u.

IFT

Daar is het dan weer; het IFT! Op maandag 6 november trekt WiNA samen met Chemica, GBK en Geologica naar het GUSB en de Blaarmeersen om te strijden tegen de andere FK kringen in allerlei sporten: basketbal, veldvoetbal, volleybal, tafeltennis, de watersportbaanloop en de zwemmarathon. Zoals elk jaar sluiten we deze sportieve dag af met de Praesidiumkamp waar jullie kunnen zien hoe jullie geliefde praesidium het opneemt tegen de praesidia van alle andere kringen. Neem zeker eens een kijkje in onze kalender voor de starturen en locaties van de verschillende sporten.

Omdat niet alle voetbalmatchen op deze ene dag kunnen doorgaan, zullen de voorrondes deze woensdag (25/10) al plaatsvinden. Laat dus zeker iets weten aan onze sportjes (sport@wina-gent.be) als je graag deel zou uitmaken van ons elftal. Deze voorrondes zullen doorgaan op het voetbalveld van campus Schoonmeersen waar we om 17u30 afspreken zodat we om 18u kunnen starten met de wedstrijd.

Kahoot!-avond

Op dinsdag 24 oktober is het dan eindelijk zover, onze allereerste Kahoot!-avond wordt werkelijkheid. We hebben voor jullie een heleboel leuke Kahoot!-rondes voorzien die de meest willekeurige kennis zullen testen. Tijdens deze mix van grappige kennisvragen en leuke proevertjes kunnen jullie natuurlijk ook genieten van de fantastische Kahoot! Soundtrack. Kom dus allemaal om 19u30 naar leslokaal 3.4 in S9 om mee strijden voor de eerste plaats en maak kans op een leuke verrassing!
Vergeet je niet in te schrijven op onze website.

Doop

Het is weer zover! WiNA organiseert, net als elk jaar, een studentendoop. Dit is hét moment waarop onze enthousiaste feuten de kans krijgen om zich volledig onder te dompelen in de gezelligste kring van Gent. De doop vindt plaats op één avond en aan het einde van die avond mag elke deelnemer zichzelf met trots een schacht van WiNA noemen.
Om jullie veiligheid te garanderen is onze doop volledig conform met het Gentse doopdecreet. We zorgen ervoor dat het een geweldige ervaring wordt voor iedereen!
Meer informatie vinden jullie in de kalender op onze website. Bij vragen of opmerkingen kan je steeds terecht bij schachtentemmer@wina-gent.be.

Doopcantus

Na een lange periode van schachtenloosheid, breekt eindelijk het moment aan van de befaamde doopcantus.
Het is dus tijd om je stembanden te smeren en je spaarvarken open te breken. Want naast het zingen van de grootste bangers in de codex zal er natuurlijk ook een schachtenverkoop zijn.
Deze cantus is gesloten en is dus enkel toegankelijk voor Winezen.

Praesidiumweetje

Wist je dat Iker, een van onze feestjes, acht jaar in Afrika woonde?
Toen Iker twee jaar oud was, verhuisde hij met heel zijn gezin naar Ghana omdat zijn vader daar moest werken. Ze hadden daar enkele vrienden waarvan de werkgevers toegang hadden tot een eiland dat ze af en toe verhuurden aan medewerkers. Dit betekende dat Iker's familie en nog enkele andere gezinnen hun vakanties meestal doorbrachten op hun eigen eiland, wat garant stond voor plezier en avontuur.
Een van Iker's meest memorabele momenten was toen de ouders besloten om een schattenjacht te organiseren. Ze begroeven een schat op het eiland en lieten de kinderen maar liefst drie dagen lang speuren als echte piraten.
Na vijf jaar in Ghana geleefd te hebben, woonde de kleine Iker ook nog een tijdje in Ivoorkust, Brazilië en de Verenigde Staten. Aangezien er in deze Weekmeel niet genoeg plaats is voor alle avonturen die hij in die jaren beleefde, raad ik je aan om hem er eens persoonlijk naar te vragen! Je zal omvergeblazen worden van al die coole verhalen.

Foto van de Week

Om jullie mooie snoetjes eens extra in de kijker te zetten zal ik elke week uit alle foto's die ik maakte één foto kronen tot Foto van de Week.
Deze week is dit een foto van Scriptor Niels en Praeses Kobe op onze epische pizza-avond. De pizza's waren zoals elk jaar zalig en de opkomst was nog beter! Met 116 lege pizzadozen op het einde van de avond overtroffen we ons record van vorig jaar met vlag en wimpel. Ook Niels en Kobe stonden die avond een tijdje achter de bar om jullie pizzawensen te vervullen. Toen jullie honger (tijdelijk) wat gestild leek te zijn, hadden die twee cuties even de tijd om keihard mee te brullen met Hey Jude van The Beatles. Naast deze twee fantastische zangers zie je ook de enorme stapel van lege pizzadozen die onze schachtentemmer samen met de feuten maakte. Jullie verorberden zoveel pizza dat er zelfs nog een tweede stapel gemaakt werd! Bedankt voor jullie aanwezigheid, jullie enthousiasme en jullie grote honger!
Kobe en Niels zingen luidkeels mee met de muziek
Als deze foto niet zichtbaar is, kan je hem hier bekijken.

Kusjes en knuffels,
Xander, jullie PR-Intern 🖤💛