WiNA's Weekmeel

24 september 2023

[24/09] WiNA's Weekmeel

Liefste Wineesjes van me

Maandag begint het nieuwe academiejaar en zoals altijd hebben wij keiveel leuke activiteiten voor jullie in petto. Voor ik deze oplijst zou ik mezelf graag even voorstellen. Mijn naam is Xander en ik ben geboren en getogen in het boerenhol genaamd Smeerebbe-Vloerzegem. Mijn interesses kan ik kort beschrijven door te zeggen dat ik de woorden nerd en geek als compliment opvat. Ik bijt niet en sta dus zeker open voor een gezellig babbeltje op een van onze activiteiten als ik niet sta te shaken op de dansvloer. Heb je zin om mee te shaken? Kom dan zeker naar een van de volgende activiteiten.

Aankomende activiteiten

Activiteit Datum Uur
WiNA-dag I 26 september vanaf 8u
Games Night (voor eerstejaars) 28 september 17u30
Pasta-avond + studiepeter/-meter 3 oktober 18u
Clubavond 3 oktober 21u30
Sporttoernooi de Wetenschappen 4 oktober 16u30
Friet & Cantus Combo 5 oktober 18u30
"Foute Party"- openingscantus 5 oktober 20u30

WiNA-dag 1

Zoals elk jaar starten wij onze WiNA-dag 1 om 8u aan de ingang van S9 met een gratis ontbijt. Op het grasveld achter S9 openen wij om 13u onze WiNA-bar waar wij lekkere drankjes verkopen en de sfeer er gratis bijgeven. Om 17u30 zetten wij daar een gratis vat (en frisdrank) waarna een traiteur jullie om 18u trakteert met een lekkere barbecue. Rond 22u trekken wij dan allemaal samen naar de Canard Bizar voor onze eerste clubavond. Vergeet je zeker niet tijdig in te schrijven voor onze barbecue!

Pasta-avond + studiepeter/meter

Op onze pasta-avond kunnen leden à volonté genieten van onze zelfgemaakte pasta. Daarnaast kunnen eerstejaars ook kennismaken met hun studiepeter of -meter. Deze zal hen begeleiden en waar nodig helpen in hun eerste jaar aan de universiteit. Op onze website kan je je volledig vrijblijvend inschrijven als studiepeter/-meter of als eerstejaar tot 3 oktober om 12u.

Sporttoernooi der Wetenschappen

Op woensdag 4 oktober kunnen wij voor eens en voor altijd bewijzen dat WiNA de beste wetenschapskring is. Vanaf 17u nemen wij het op tegen de andere kringen in verschillende sporten zoals minivoetbal en touwtrekken. Om je op te warmen is het van 16u30 tot 17u30 Happy Hour! Als je ons wilt helpen die trofee te bemachtigen kan je een mailtje sturen naar sport@wina-gent.be.

Eerstejaarsactiviteiten

Wij organiseren doorheen het eerste semester een aantal eerstejaarsactiviteiten zodat eerstejaars ons en elkaar wat beter kunnen leren kennen. Wees dus zeker niet bang om eens langs te komen, wij bijten (normaal) niet. ;)
We starten met de Games Night waar eerstejaars elkaar wat beter kunnen leren kennen tijdens het spelen van gezelschapsspelletjes. Als dit nog niet plezant genoeg lijkt, krijg je ook twee gratis hamburgers en een drankje.
Tijdens onze Friet & Cantus Combo laten we eerstejaars kennismaken met het concept van een cantus. Want wat is dat nu eigelijk, zo'n cantus? Kom het te weten tijdens het eten van lekkere frietjes en frituursnacks!

Praesidiumweetje

Wist je dat onze Senior bijna dood was?
Op elfjarige leeftijd ging Kobe, onze Praeses, met zijn gezin op vakantie naar Armenië. Omdat zijn familie een bende durvers is, besloten ze op een dag om een grote wandeling te maken langs en door een ravijn van honderden meters diep. Op een van de stijlste afdalingen van de tocht voelde Kobetje opeens de grond onder hem wegschuiven. Hij rolde en rolde en draaide meer rond dan een leeuw in zijn kooi. Plotsklaps kwam hij een tiental meter lager tot stilstand. Daar, slechts meters voor een steile afgrond, stond namelijk de gids die Kobes sneeuwbalimitatie stopte door hem keihard tegen de rotswand te duwen. Sinds die dag kijkt Kobe steeds heel goed waar hij zijn voeten zet en loopt hij nooit meer op losse steentjes. Moge de gids die het leven van onze kleine Kobe redde nog lang en gelukkig leven!

Hopelijk hebben jullie genoten van dit prachtige en waargebeurde verhaal en kijken jullie uit naar al die leuke activiteiten die jullie te wachten staan.

Lieve groetjes en tot snel,
Xander, jullie PR-Intern 🖤💛