WiNA's Weekmeel

29 oktober 2023

[29/10] WiNA's Weekmeel

Allerliefste Wineesjes

Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar ik heb me echt keihard geamuseerd de afgelopen week! De sportievelingen onder ons konden deze week ballen over een net slaan tijdens het IFK Volleybal en ballen in een net trappen tijdens de voorrondes van het IFT Veldvoetbal. Beide teams hebben fantastisch gespeeld, al behaalden ze helaas geen podiumplaats.
Het hoogtepunt van deze week vond ik persoonlijk de Kahoot!-avond op dinsdag. De sfeer zat goed en de proevertjes waren keilekker! Met die prachtige Kahoot!-muziek in mijn achterhoofd, zet ik onze komende activiteiten graag op een rijtje voor jullie.

Aankomende activiteiten

Activiteit Datum Uur
IFK Tafeltennis 30 oktober 18u
Doop 31 oktober 17u30
Doopcantus 31 oktober 20u30
IFT 6 november Vanaf 15u
Clubavond 7 november 21u30
IFK Minivoetbal 13 november 19u

Sport

Ja hoor, ook de grootste nerds van heel de UGent kunnen sporten! Omdat niet alle kringen geloven dat wij de beste zijn, organiseert het FK voor ons Interfacultaire Kampioenschappen (IFK's) en een Interfacultair Toernooi (IFT) waar alle kringen tegen elkaar strijden voor de eerste plaats.
Indien je interesse hebt om mee te doen aan een van deze leuke sporten (volledig gratis) kan je steeds een mailtje sturen naar sport@wina-gent.be of kan je ons een berichtje sturen op sociale media. Wie meesport krijgt van ons ter plekke steeds een sporttenue, water en een kleine snack om jullie beste sportprestaties te garanderen. Wil je WiNA vertegenwoordigen maar ben je niet zo een sporter? Kom dan gewoon supporteren voor onze spelers!

IFK Tafeltennis

Op het IFK Tafeltennis op maandag 30 oktober hopen wij al onze tegenstanders naar huis te kunnen pingpongen. Iedereen is welkom om ons te helpen in deze competitie, of je nu een professionele pingponger bent of niet. Ook dit kampioenschap gaat door in het GUSB. Niet-geklasseerde mannen worden verwacht om 17u45, de rest speelt om 20u.

IFT

Daar is het dan weer; het IFT! Op maandag 6 november trekt WiNA samen met Chemica, GBK en Geologica naar het GUSB en de Blaarmeersen om te strijden tegen de andere FK kringen in allerlei sporten: basketbal, veldvoetbal, volleybal, tafeltennis, de watersportbaanloop en de zwemaflossing. Zoals elk jaar sluiten we deze sportieve dag af met de Praesidiumkamp waar jullie kunnen zien hoe jullie geliefde praesidium het opneemt tegen de praesidia van alle andere kringen. Neem zeker eens een kijkje in onze kalender voor de starturen en locaties van de verschillende sporten.

IFK Minivoetbal

Na een (hopelijk) fantastisch IFT, laten de IFK's niet op zich wachten. Op 13 november trekken we opnieuw naar het GUSB om te voetballen. Het toernooi start om 19u maar wij spelen pas om 20u. Spelers worden ten laatste om 19u20 verwacht om zich voor te bereiden en op te warmen.

Doop

Het is weer zover! WiNA organiseert, net als elk jaar, een studentendoop. Dit is hét moment waarop onze enthousiaste feuten de kans krijgen om zich volledig onder te dompelen in de gezelligste kring van Gent. De doop vindt plaats op één avond en aan het einde van die avond mag elke deelnemer zichzelf met trots een schacht van WiNA noemen.
Om jullie veiligheid te garanderen is onze doop volledig conform met het Gentse doopdecreet. We zorgen ervoor dat het een geweldige ervaring wordt voor iedereen!
Meer informatie en inschrijvingen vinden jullie in de kalender op onze website. Bij vragen of opmerkingen kan je steeds terecht bij schachtentemmer@wina-gent.be.

Doopcantus

Na een lange periode van schachtenloosheid, breekt eindelijk het moment aan van de befaamde doopcantus.
Het is dus tijd om je stembanden te smeren en je spaarvarken open te breken. Want naast het zingen van de grootste bangers in de codex zal er natuurlijk ook een schachtenverkoop zijn. Meer info hierover vinden jullie in de kalender op onze website. Deze cantus is cashless en is enkel toegankelijk voor Winezen.
Hopelijk zien we jullie verschijnen in jullie griezeligste halloweenkostuums!

WiNA: Above and Beyond

Sinds afgelopen vrijdag heeft WiNA opnieuw een Minecraft Server! Na al enkele succesvolle edities is het nu tijd om de lat een heel stuk hoger te leggen, zowel letterlijk als figuurlijk. Naast een hoop wetenschappelijke mods vol bizarre uitvindingen en meer dan genoeg inhoud om ons tot in de eeuwigheid bezig te houden, staat er ons ook nog een uitdaging te wachten. Welke Winezen zijn bereid om de eerste Minecraft ruimtevaarders te worden en deel te nemen aan onze grote WiNA Space Race?
Zoek al je vrienden bij elkaar en creëer samen de meest indrukwekkende base op heel de server.
Wie interesse heeft kan deze form invullen om toegevoegd te worden aan de whitelist. Externen zijn meer dan welkom!

Praesidiumweetje

Wist je dat Thomas, een van onze feestjes, al meer dan 100 huisdieren heeft gehad?
"Amai, wa nen dierenvriend!", hoor ik je al denken. Amai nog ni! Thomas en zijn familie hebben doorheen de jaren zoveel huisdieren gehad dat ze op de duur de tel kwijtraakten. Hier geef ik toch graag een kleine oplijsting van Thomas' prachtige beestenboel.
Eerst en vooral had hij enkele grote boerderijdieren: een paar geiten, enkele schapen en een varken. Daarnaast heeft Thomas ook een hele hoop gevederde vrienden zoals kippen, parelhoenen, duiven en eenden. Dan zijn er nog enkele kleine pluizige monsters: twee cavia's genaamd Superman en Ciril, twee konijnen genaamd Lisa en Lena, drie gerbils met de namen Pinda, Toboe en Choko en acht (!) katten genaamd Dotje ,Lotje, Oscar, Blacky, Tiger, Kato, Valentijn en Misty. Tot slot had Thomas naast zoogdieren en vogels vroeger ook een hele hoop wandelende takken als huisdier.
Zo, dit zouden ze ongeveer allemaal moeten zijn. Hopelijk hebben jullie alles goed gelezen en hebben jullie alle namen van alle dieren onthouden. Dit kan wel eens belangrijk blijken als ik jullie in de toekomst een onverwachte toets geef...

Foto van de Week

Om jullie mooie snoetjes eens extra in de kijker te zetten zal ik elke week uit alle foto's die ik maakte één foto kronen tot Foto van de Week.
Deze week is dit een prachtige foto van Wout en Jitse die ik nam tijdens onze clubavond. Hoewel deze cuties er allebei heel mooi opstaan, is dit niet wat deze foto zo speciaal maakt. Als je goed kijkt, zie je links van Wout een duistere gedaante naderen. Dit is de toekomstige schacht Marijn die stiekem naar ons toesloop en het juiste moment koos om de volgende foto te fotobomben. Wat een geniepigaard!
Marijn fotobombt een mooie foto van Wout en Jitse.
Als deze foto niet zichtbaar is, kan je hem hier bekijken.

Kusjes, knuffels en griezelige groetjes,
Xander, jullie PR-Intern 🖤💛

Sponsors