WiNA's Weekmeel

25 februari 2024

[25/02] WiNA's Weekmeel

Liefste Winezen

Er is alweer een toffe week aan ons voorbij gevlogen. Deze keer geen volledig volgeplande week maar desalniettemin een fantastische. Op dinsdag hadden we onze langverwachte cocktail avond, wat voor een feestje was me dat zeg! We serveerden heerlijke cocktails die door ons Feestje Iker met veel liefde bereid werden en die door jullie met nog meer liefde ontvangen werden. Bedankt voor de talrijke aanwezigheid en de grote dorst!
De week die komt wordt minstens even tof met sport en engelengezang in de hoofdrol!

Aankomende activiteiten

Activiteit Datum Uur
IFK minivoetbal 26 februari 19u
WiNA on Ice 27 februari 20u
Clubavond 27 februari 21u30
12-uren filmcantus 29 februari 15u14
Schachtendiner 4 maart 18u
Nacht der Wetenschappen 4 maart 22u
CV-Workshop 5 maart 18u
Clubavond 5 maart 21u30
Jobbeurs 7 maart 16u30
Verbroedering der Winezen 10 maart 20u30
Galabal der Wetenschappen 15 maart 21u30

IFK Minivoetbal

Na een succesvolle eerste match in het eerste semester, neemt onze fantastische voetbalploeg het op maandag 26 februari op tegen VGK. De match start om 20u in het GUSB maar spelers worden reeds verwacht om 19u30 voor de opwarming.
Zoals altijd is iedereen meer dan welkom om te komen supporteren zodat ook de volgende overwinning verzekerd is!

WiNA on Ice

Op dinsdag 27 februari is de Kristallijn van ons! Of je nu van plan bent om eindeloze pirouettes te draaien of om eindeloos op je gezicht te vallen, dit is jouw "time to shine".
Jullie worden verwacht om 20u aan de ingang van de Kristallijn. Voor wie niet alleen naar daar wil gaan, vertrekken we samen aan de ingang van S9 met de fiets.
De inschrijvingen voor dit evenement zijn helaas al gesloten. Heb je geen ticketje kunnen bemachtigen maar wil je toch nog mee? Dan kan je zelf je eigen ticketje aankopen bij Kristallijn.

12-uren filmcantus

Voor degenen die overdag snakken naar een cantus en uitkijken naar de ultieme show, is het opnieuw de beste tijd van het jaar. De cantuszaal draait op volle toeren, en deze keer brengen we je de langverwachte première van onze eigen 12-uren filmcantus. Bereid je voor op een regelrechte kaskraker, vol muzikale scènes en hilarische plottwists!
Wij starten deze fantastische, twaalfuur-durende marathon op donderdag 29 februari om 15u14 in de grote zaal van de Canard Bizar en sluiten af om (je raadt het nooit) 3u14 's nachts. Je bent natuurlijk niet verplicht om 12 uur lang mee te zingen en kan tijdens elke tempus aansluiten. Meer informatie over deze fantastische activiteit vinden jullie zoals altijd in onze kalender.

Nacht der Wetenschappen

Op maandag 4 maart slaan WiNA, Chemica, GBK, Geologica en Geografica de handen in elkaar en organiseren we samen de Nacht der Wetenschappen.
Naar jaarlijkse gewoonte zullen er weer 5 lekkere cocktails en een mocktail te verkrijgen zijn. Je kan 4 cocktails kopen voor de studentikoze prijs van slechts 12 euro!
Kom dus zeker af naar de Porter House vanaf 22u om je medewetenschappers wat beter te leren kennen en er een (on)vergetelijke nacht van te maken.

CV-Workshop

Kijk je al uit naar de jobbeurs, maar weet je nog niet hoe je bedrijven moet benaderen of hoe je een goede CV opstelt? Kom dan op dinsdag 5 maart zeker naar onze CV-workshop gegeven door We Fynd. Deze workshop zal gegeven worden in S9, auditorium A0 en start om 18u.
Kom dus zeker af als je de eerste stappen wilt nemen in het bedrijfsleven of gewoon je CV wilt verbeteren voor je vakantiejob of stage!

Om je in te schrijven voor dit evenement moet je een account aanmaken op We Fynd via onze persoonlijke WiNA-link en je registreren voor de CV-workshop via deze link. Tot dan!

Jobbeurs

Misschien ben je momenteel je masteropleiding aan het afronden en denk je al even aan het werkleven, of misschien ben je nog volop bezig met je bachelor en zoek je een interessante stage of vakantiejob. Op de jobbeurs van WiNA op donderdag 7 maart brengen we onze studenten tot bij de bedrijven in een informele setting. Je kan jezelf informeren in de verschillende sectoren, een gesprek aangaan met een echte recruiter, of misschien zelfs meteen al je droomjob scoren. Uiteraard kan je ook eens rustig komen kijken en iets drinken of eten in onze gezellige bar. Voor iedereen wat wils dus!
Jullie zijn allemaal welkom vanaf 16u30 in de Resto van S5 voor een avond vol interessante gesprekken en toekomstplannen.

Dit jaar werken wij samen met We Fynd om de studenten op de Jobbeurs dichter bij de bedrijven te brengen. Met dit innovatieve platform zal je simpelweg door het scannen van een QR-code jouw interesse in een bedrijf kunnen tonen en je gegevens kunnen uitwisselen.
Voor deelname aan de jobbeurs is het dan ook verplicht om je te registreren bij We Fynd via onze persoonlijke WiNA-link en je te registreren voor de WiNA Jobbeurs via deze link. Zorg ook zeker dat je account voor minstens 80% vervolledigd is om WiNA te steunen en een vlotte uitwisseling van gegevens op de Jobbeurs te verzekeren.
Voor meer informatie kan je terecht op onze Career-pagina.

Verbroedering der Winezen

Op zondag 10 maart verwelkomen wij de studenten van onze zusterverenigingen uit Antwerpen, Leuven en Hasselt. Samen met Wina Leuven, WINAK (Antwerpen) en Filii Lamberti uit Hasselt vieren wij op deze verbroederingscantus de klanken der (exacte) wetenschap zoals nooit tevoren!
Zoals altijd vindt deze cantus plaats in de grote zaal van de Canard Bizar en zetten we het Io Vivat in om 20u30.

Galabal der Wetenschappen

Het is eindelijk weer tijd voor een Galabal, en dit jaar zal het Galabal der Wetenschappen groter zijn dan ooit! Dankzij de samenwerking van Geologica, Geografica, GBK, en WiNA wordt het uiteraard een groot feest. Op vrijdag 15 maart om 21u30 in het Gildehuis van Melle verwachten wij jullie allemaal met open armen en meer dan genoeg cava. 😋
Meer informatie vinden jullie in onze kalender en op Facebook waar binnenkort ook de DJ line-up bekend wordt gemaakt!

Foto van de Week

Om jullie mooie snoetjes eens extra in de kijker te zetten zal ik elke week uit alle foto's die ik maakte één foto kronen tot Foto van de Week.
Deze week is dit een foto die ik maakte op onze fantastische cocktailavond! Het was nog vroeg op de avond en menig Winees genoot van een lekkere cocktail toen ik een mooie foto wilde maken van Arnout en Thomas. Omdat Wout niet mee op de foto wou, probeerde hij snel weg te glippen maar hij was te laat. Thomas en Arnout wilden zo graag met Wout op de foto (want wie wil dat nu niet) dat ze er een diagonale foto van maakten!

Als deze foto niet zichtbaar is, kan je hem hier bekijken.

Tot slot wil ik nog een shout-out doen naar Oscar Marchand voor het winnen van het gigantisch moeilijke fotoraadsel in de Weekmeel van vorige week. Voor zijn fantastisch speurwerk kreeg hij een heerlijke cocktail op onze Cocktailavond en de titel van Beste Speurder van het ganse kabouterbos!

I'll be back,
Xander, jullie PR-Intern 🖤💛

Sponsors