WiNA's Weekmeel

5 november 2023

[5/11] WiNA's Weekmeel

Allerliefste Wineesjes

Kort maar krachtig! Dat is de beste manier waarop ik de voorbij week kan beschrijven. Op maandag heeft WiNA die andere spelers op het IFK Tafeltennis een pingpongpoepie laten ruiken! We schopten het tot in de finale en werden daar met slechts twee punten verschil verslagen door VGK. Proficiat aan alle deelnemers en een superdikke proficiat aan Sven de finalist!
De dag nadien was het dan eindelijk tijd voor onze doop. Maar liefst 30 dappere feuten kozen het pad van het onbekende en werden gedoopt door onze fantastische temmer en haar geweldig doopcomité. Ze werden beloond met een prachtig, zwart-geel lint en kunnen voortaan als trotse schacht van WiNA door het leven gaan.

Aankomende activiteiten

Activiteit Datum Uur
IFT 6 november Vanaf 15u
Clubavond 7 november 21u30
IFK Minivoetbal 13 november 19u
Kickertoernooi 14 november 20u
Nadoop en naontgroening 16 november 18u15
Never have I ever-cantus 16 november 20u30
IFK Minivoetbal 20 november 19u

Sport

Ja hoor, ook de grootste nerds van heel de UGent kunnen sporten! Omdat niet alle kringen geloven dat wij de beste zijn, organiseert het FK voor ons Interfacultaire Kampioenschappen (IFK's) en een Interfacultair Toernooi (IFT) waar alle kringen tegen elkaar strijden voor de eerste plaats.
Indien je interesse hebt om mee te doen aan een van deze leuke sporten (volledig gratis) kan je steeds een mailtje sturen naar sport@wina-gent.be of kan je ons een berichtje sturen op sociale media. Wie meesport krijgt van ons ter plekke steeds een sporttenue, water en een kleine snack om jullie beste sportprestaties te garanderen. Wil je WiNA vertegenwoordigen maar ben je niet zo een sporter? Kom dan gewoon supporteren voor onze spelers!

IFT

Daar is het dan weer; het IFT! Op maandag 6 november trekt WiNA samen met Chemica, GBK en Geologica naar het GUSB en de Blaarmeersen om te strijden tegen de andere FK kringen in allerlei sporten: basketbal, veldvoetbal, volleybal, tafeltennis, de watersportbaanloop en de zwemaflossing. Zoals elk jaar sluiten we deze sportieve dag af met de Praesidiumkamp waar jullie kunnen zien hoe jullie geliefde praesidium het opneemt tegen de praesidia van alle andere kringen. Neem zeker eens een kijkje in onze kalender voor de starturen en locaties van de verschillende sporten.

IFK Minivoetbal

Na een (hopelijk) fantastisch IFT, laten de IFK's niet op zich wachten. Op 13 en 20 november trekken we opnieuw naar het GUSB om te voetballen. De eerste ploeg speelt op 13 november om 20u. Het toernooi zelf start al om 19u maar spelers worden pas om 19u20 verwacht om zich voor te bereiden en op te warmen voor hun eigen match. De tweede ploeg speelt op 20 november om 21u en wordt verwacht om 20u20 voor de opwarming.

Kickertoernooi

Het jaarlijkse WiNA Kickertoernooi staat weer voor de deur, dus roep je tafelvoetbalmaatje maar al op! Samen kan je strijden voor de eerste plaats en de hoofdprijs: een drankkaart van de CB!
Dit fantastische kampioenschap dubbelspel tafelvoetbal start op dinsdag 14 november om 20u in de Canard Bizar. Inschrijven kan tot en met maandag 13 november en kost slechts €5 per team. Meer info over het toernooi en de spelregels vind je op onze website.

Nadoop

Begint de FOMO al wat op te komen dat je niet gedoopt bent?
Dan heb je tijdens de nadoop op 16 november de laatste kans om dit jaar nog dat prachtige zwart-gele lintje te bemachtigen. Onze nadoop start om 18u15 aan het Amfitheater in het Citadelpark. Meer info over hoe de avond zal verlopen vinden jullie hier. Je kan je op het schachtenplatform inschrijven tot en met woensdag 15 november.

Naontgroening

Ben jij nog steeds schacht bij WiNA en wil je eindelijk dat prachtige lintje over je rechterschouder dragen en volwaardig commilito zijn bij ons?
Dan is dit je kans! Op 16 november organiseren wij een naontgroening. De ideale moment om toch nog commilito te worden bij WiNA. Mocht je de ontgroening in jouw schachtenjaar niet gehaald hebben kan je je nu inschrijven voor deze naontgroening. Dit kan door tot en met 14 november een mailtje te sturen naar schachtentemmer@wina-gent.be.
De naontgroening start om 19u45 in het Amfitheater in het Citadelpark en eindigt rond 22u30 op de Never have I ever-cantus. Meer info vind je hier.

Never have I ever-cantus

Heb je je ooit al afgevraagd hoe spannend het leven van je mede-Winees/cantusganger is? Denk jij dat je een originelere "aan iedereen die" kan verzinnen dan onze senior? Ben jij die ongemakkelijke stiltes als de inspiratie even wegvalt ook beu?
Dan heb je geluk want op deze cantus bepaal je zelf wie er moet rechtstaan. Zend zoveel Never have I ever's in als je wilt via deze link en kom elkaars grootste geheimen te weten!
Het eerste deel van deze cantus is enkel voor Winezen omdat de nadoop en naontgroening dan zullen plaatsvinden. Vanaf deel 2 zijn bezoekers welkom.

Praesidiumweetje

Wist je dat Xander, onze PR-Intern, een stokjesverzameling heeft?
Amai, hier is het dan eindelijk. Het weetje waar jullie allemaal al zes weken op wachten. Het weetje van de enige echte Printer!
Al sinds ik een klein manneke was, ben ik een verzamelaar in hart en nieren. Over het waarom werden door mijn naasten al vaak vragen gesteld. Komt het door mijn onvoorwaardelijke fascinatie voor alles wat ik tegenkom? Of is het eerder een gevolg van het ongeneselijke onvermogen om dingen weg te gooien? Met dit laatste worstel ik namelijk al heel mijn leven. Bij alle rommel die ik eigenlijk in de vuilbak hoor te gooien denk ik: "Stel dat ik dit ooit nog eens nodig heb?". Naast een postzegelverzameling, een kroonkurkenverzameling, een lege Tipp-Exverzameling en een hele kamer vol rommel die ik tot knutselmateriaalverzameling kroonde, had ik dus ook een stokjesverzameling. De legende van deze befaamde collectie gaat als volgt.
Op mijn lagere school was de ondergrond van de speeltuin bedekt met schors om te voorkomen dat onze kinderhoofdjes braken als we vielen. Nu hebben waarschijnlijk weinigen onder jullie ooit opgemerkt dat er naast boomschors ook heel soms kleine takjes in die kinderhoofdjesreddende mulch zitten. Klein Xandertje vond dit natuurlijk superfascinerend en verzon samen met zijn vriend de meest originele manieren om deze stokjes te gebruiken als attributen. Sommige takjes leken de vorm van een geweer te hebben en andere konden dan weer als verrekijker gebruikt worden. Als de bel ging en de speeltijd gedaan was, kon ik deze supernuttige en hoogstinteressante voorwerpen natuurlijk niet zomaar teruggooien. Ik nam ze mee naar huis en stak ze daar in een grote doos en ziedaar, mijn stokjesverzameling! Deze hoop gekgevormd aanmaakhout koester ik tot op heden nog steeds als aandenken aan die onbezonnen kindertijd want ja, "Stel dat ik dit ooit nog eens nodig heb?".

Hopelijk hebben jullie, na dat lange wachten, genoten van dit weetje en kunnen jullie nu op beide oren slapen. Zijn jullie al benieuwd naar het Praesidiumweetje van volgende week? Ik ook!

Kusjes en knuffels,
Xander, jullie PR-Intern 🖤💛

Sponsors