WiNA's Weekmeel

8 oktober 2023

[8/10] WiNA's Weekmeel

Liefste Wineesjes van me

Week 2 zit erop en was echt supertop! Op dinsdag konden de eerstejaars op de Pasta-avond aan de hand van een raadseltje ontdekken wie hun studiepeter of -meter is. Deze konden ze dan wat beter leren kennen terwijl ze samen heerlijke pasta aten. Op woensdag streed WiNA op het Sporttoernooi der Wetenschappen tegen de andere wetenschapskringen voor een prachtige trofee. Na enkele bikkelharde minivoetbalmatchen en keihard getouwtrek kregen wij de derde podiumplaats te pakken. Dit konden we een dag later vieren op de "Foute party"-openingscantus waar wij allemaal al zolang naar uitkeken.
Laten we van Week 3 ook zo een toffe week maken!

Aankomende activiteiten

Activiteit Datum Uur
Kubb & Bierpong Toernooi (eerstejaarsactiviteit) 10 oktober 19u30
Jeneveravond 10 oktober 21u30
LaTeX-introductie 12 oktober 18u
Openingsfuif Fracal Frenzy 12 oktober 20u30
Teambuilding (eerstejaarsactiviteit) 17 oktober 18u
Pizza-avond 17 oktober 20u
Beiaardcantus 18 oktober 15u
Infomoment doop 19 oktober 18u30

Jeneveravond

Op onze Jeneveravond kan je genieten van keiveel verschillende soorten jenever aan spotgoedkope prijzen. Een shotje kost slechts 1 euro en voor €10 krijg je er elf! Kom dus op dinsdag 10 oktober vanaf 21u30 zeker eens langs in de Canard Bizar om te proeven van gekke smaken zoals witte chocolade, caramel en passievrucht.

LaTeX-introductie

Aan alle eerstejaars die te horen hebben gekregen dat hun wetenschappelijke verslagen vanaf nu in LaTeX geschreven worden, wees niet bang! Op het eerste gezicht lijkt deze software misschien veel ingewikkelder dan bijvoorbeeld Microsoft Word maar dat valt best wel mee. Omdat wij niet willen dat jullie dit monster alleen moeten trotseren, organiseren wij elk jaar een LaTeX-Night waar jullie alle tips en tricks meekrijgen die nodig zijn voor je eerste verslag. Na deze leerrijke avond gaan we dan allemaal samen naar onze openingsfuif Fractal Frenzy om al die LaTeX-stress van ons af te schudden.

Openingsfuif: Fractal Frenzy

Op 12 oktober organiseren wij een openingsfuif waar de wiskundigen wel heel opgewonden van zullen worden. Op Fractal Frenzy vieren wij namelijk de fantastische figuren genaamd fractalen waar velen onder ons uren vol verbazing naar kunnen staren. Jullie zijn vanaf 20u30 welkom in het café Luxx in de Overpoort . Hopelijk komen jullie allemaal verkleed als fractalen of andere wiskunde figuren of concepten. Ik ben alvast benieuwd naar jullie creativiteit!

Pizza-avond

Hoeveel decimalen van π kan jij uit je hoofd opzeggen? Of nog beter, hoeveel stukken pizza kan jij in één avond eten? Test het uit op onze jaarlijkse pizza-avond waar je à volonté van heerlijke pizza kan genieten voor maar €8 (€12 voor niet-leden). Op dinsdag 17 oktober ontvangen wij jullie met open armen (en open pizzadozen) vanaf 20u in de Canard Bizar. Dat wordt smullen!

Beiaardcantus

Op woensdag 18 oktober organiseert het FK de Beiaardcantus XII op de Poeljemarkt. Op deze cantus komen we met keiveel studentenverenigingen samen voor een avond vol bier en muziek onder de blote sterrenhemel. We worden niet enkel door de cantor begeleid maar ook door de beiaardier en de Studentenfanfare!
Wij spreken om 15u af aan de Canard Bizar en gaan dan allemaal samen richting de Schapenstal. Daar gaan de deuren om 16u open en weerklinkt het Io Vivat om 17u.

Infomoment doop

Op 31 oktober organiseren wij zoals elk jaar onze doop. Omdat velen niet goed weten wat te verwachten, geven wij jullie graag wat meer informatie. Wij willen tonen dat onze studentendoop een activiteit is waar je leuke herinneringen maakt en je je medeschachten beter leert kennen. Een groepsgevoel creëren staat bij ons namelijk centraal. Op ons infomoment zullen we jullie in grote lijnen het verloop van de doop schetsen en ook al jullie vragen beantwoorden.
Als je interesse hebt om je te laten dopen of nog twijfelt raden we zeker aan om eens te komen luisteren!

Eerstejaarsactiviteiten

Wij organiseren doorheen het eerste semester een aantal eerstejaarsactiviteiten zodat eerstejaars ons en elkaar wat beter kunnen leren kennen. Wees dus zeker niet bang om eens langs te komen, wij bijten (normaal) niet. ;)
Op dinsdag 10 oktober houden wij een Kubb & Bierpong Toernooi waar eerstejaars en andere ongedoopten kunnen laten zien wie de beste gooi-skills heeft. Als iedereen uitgespeeld en de winnaar bekend is gooien wij onze aandacht op ons clubcafé Canard Bizar. Vanaf 21u30 kan je daar namelijk heel voordelig Jenevershotjes krijgen op onze Jeneveravond.
Een week later, op dinsdag 17 oktober, verwelkomen wij alle eerstejaars en andere ongedoopten graag op onze Teambuilding. Hier kunnen jullie leren samenwerken als groep en leren jullie het doopcomité nog wat beter kennen. Twijfel je nog om je te laten dopen? Kom dan zeker de sfeer eens opsnuiven. Na de teambuilding kunnen we in de Canard Bizar samen à volonté genieten van heerlijke pizza aan belachelijk goede prijzen!

Praesidiumweetje

Wist je dat Sarah, onze Cultuur, van bij haar geboorte al gaatjes in haar oren had?
Toen klein Sarahtje geboren werd, zagen haar ouders iets vreemds aan haar oren. Bovenaan haar oorschelpen had ze namelijk een klein gaatje dat slechts een millimeter groot was. Haar ouders vertelden haar dat ze vroeger een vis was en dat deze gaatjes ooit kieuwen waren. Hoewel Sarah dacht dat dit een grapje was, hadden ze helemaal gelijk!
Het gaatje is afkomstig van de embryonale kiewboog die zich normaal tijdens de embryonale fase volledig hoort te sluiten. Als dit niet het geval is, ontstaat er een klein putje met de naam pre-auriculaire fistel dat wel 1,5 cm diep kan zijn. Het is zoals Sarahs ouders zeiden dus inderdaad een overblijfsel van toen wij nog vissen waren en dus met kieuwen ademden. Nu Sarah dit weet, zal ze voortaan nog liever het K3-nummer Blub, Ik Ben Een Vis zingen!

Foto van de Week

Om jullie mooie snoetjes eens extra in de kijker te zetten zal ik elke week uit alle foto's die ik maakte één foto kronen tot Foto van de Week.
Deze week is dit (opnieuw) een foto van Kobe. Wie de vorige Weekmeel las, weet dat het hier gaat om de linker Kobe of Kobe Praeses Kobe. Deze foto sprong in mijn oog door de grote trots die Kobe hier uitstraalt met zijn cantushamer. Zelfs mensen die niet weten wat er staat te gebeuren zien dat hij er zin in heeft, en terecht! Zelfs met een stem die het af en toe liet afweten, bracht hij de "Foute Party"-openingscantus tot een fantastisch einde. Danku Kobe!
Kobe met de cantushamer

Kusjes en knuffels,
Xander, jullie PR-Intern 🖤💛