Weekmeel 19

Intro

(waarschijnlijk) Goeiemorgen Wineesjes!

Hier ben ik weer met een nieuwe weekmeel bomvol leuke activiteiten. Deze week ben ik echter wat later aangezien er heel veel pastasaus gemaakt moest worden voor morgen.

[maandag 1/10] Pasta-avond

Zoals ik al zei, we hebben onze saus al klaarstaan voor de pasta-avond van morgen. Dus iedereen die al ingeschreven is op onze website kan van harte genieten van een potje pasta! De rest is uiteraard nog welkom voor de gezellige sfeer. Onze eerstejaars krijgen dan ook een studiepeter of -meter, die gedurende heel het jaar kan helpen. Wil je alsnog studiepeter of -meter worden, of heb je nog een studiepeter of -meter nodig? Stuur dan zo snel mogelijk een mail naar cursus@wina-gent.be en deze zorgen ervoor dat je toch nog een studiepete- of metekindje, of studiepeter of -meter krijgt.

[dinsdag 2/10] Schachtenkonvent + clubavond

Al onze eerstejaars die woensdag op de cantus aanwezig willen zijn, worden aangeraden naar het schachtenkonvent te gaan om 20u in de Canard Bizar. Daar worden ze kennis opgebracht over cantussen, wat misschien van pas zal komen op de cantus van woensdag. De rest is gewoon welkom vanaf 21u30 om een pintje (of 5) te komen meedrinken.

[woensdag 3/10] Openingscantus

EINDELIJK CANTUS!!!! Na 2 maanden dorst hebben naar liederen en bier kan er eindelijk weer gecantust worden. Iedereen welkom vanaf 20u30 aan de Canard Bizar (wat ik vanaf nu zal afkorten naar CB) voor het begin van de cantus. Liever wat vroeger, zodat we op tijd iedereen naar binnen kunnen brengen. Daarna is het bier à volonté tot het einde van de cantus (rond 2u of 3u) aan een prijsje van €12, er vallen dus genoeg pintjes uit te halen ;)

[woensdag 3/10] Voorronde IFT voetbal

Voetballers paraat! Eerste wedstrijd meteen met een hoge inzet: doorstoten naar de finalerondes op het IFT. We nemen het op tegen VBK en VPPK. Deze twee stevige tegenstanders zullen het ons niet makkelijk maken, maar ze zijn te pakken! Haal die voetbalschoentjes alvast uit het rek!

WAT MEENEMEN?
- Voetbalschoenen
- Douchegerei (handdoek, zeep, vers ondergoed)
- Studentenkaart en Identiteitskaart

WAAR?
Campus Schoonmeersen HoGent (niet ver van het station). We verzamelen aan de rechterkant van het gebouw (als je binnenkomt langs de Sint-Denijslaan)

WANNEER?
20u verzamelen we aan de sporthal (Quentin & Robin wachten jullie op)

Stuur een pm naar de sportjes met je gewenste positie op het veld.

Om 22u vertrekken we gezamenlijk naar de Overpoort om onze overwinning verder te zetten op de cantus! Of in het mindere geval onze traantjes weg te drinken.

[donderdag 4/10] Inschrijven Beiaardcantus

Zoals elk jaar vindt de fantastische Beiaardcantus weer plaats, dit jaar op woensdag 17/10. Deze enorm grote cantus, begeleid onder de beiaard in de buurt van het Sint-Baafsplein is een niet te missen cantus voor elke cantusganger. Door deze populariteit moet je er zeker op tijd bij zijn met je inschrijving, de plaatsen zijn zeer beperkt! De inschrijving opent deze donderdag om 19u en zijn binnen enkele minuten al volzet. Houd dus zeker onze website op Beiaardcantus in de gaten op dat moment.

[woensdag 10/10] Arduino

Workshop Andruino is een hands-on workshop voorbehouden voor 20 studenten GRATIS aan de faculteit wetenschappen.

Arduino is een opensource hardware-platform dat toelaat om op een eenvoudige manier slimme en creatieve objecten te ontwerpen die kunnen reageren op hun omgeving. Arduino wordt wereldwijd gebruikt door een divers publiek, van techneuten tot kunstenaars, om hun ideeën leven in te blazen. Rond het systeem is een levendige community gegroeid.

Dit seminarie geeft algemeen intro tot het platform en geeft deelnemers de kans een aantal eenvoudige realisaties effectief te gaan maken.

ALLE INFO EN INSCHRIJVEN VIA:
https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/arduinostudenten

PRAKTISCH:
woensdag 10 oktober 2018, 18u-20u30
Campus Sterre, gebouw S2, 3-de verdieping, vergaderzaal 3.1

Outro

Volgende week ben ik er weer met meer meel! Hopelijk wat vroeger dan zodat ik jullie tijdig op de hoogte kan brengen.