WiNA's Weekmeel

19 november 2023

[19/11] WiNA's Weekmeel

Allerallerliefste Wineesjes

Nu we bijna in Week 9 tuimelen en onze hersenspinsels uit de knoop proberen halen voor de fantastische quiz van donderdag, blik ik toch graag nog even terug op de voorbije week. Liefhebbers van voetbal in het klein werden deze week rijkelijk verwend met het IFK minivoetbal op maandag en het kickertoernooi op dinsdag. Gelukkig konden we na honderden ballen in de goal trappen/tikken onze stembanden ook nog eens laten werken op de Never Have I Ever-cantus. Tussen al dat engelengezang en kattengejank werden er ook nog enkele feuten gedoopt op de nadoop en schachten ontgroend op de na-ontgroening. Deze verwelkomden we met open armen in onze WiNA-familie! Gelukkig zijn er bij ons geen saaie familiefeesten maar enkel ongelofelijk epische activiteiten! Laten we eens kijken wat we voor jullie allemaal in petto hebben de komende weken.

Aankomende activiteiten

Activiteit Datum Uur
IFK Minivoetbal 20 november 19u15
Rougekesnight 21 november 21u30
Quiz 23 november 20u
Caféspellenavond 28 november 21u30
IFK Veldvoetbal 29 november 19u15
GUSO concert 29 november 20u
Decadente Cantus 30 november 20u30

IFK Minivoetbal

Vorige week speelde onze eerste ploeg een fantastische match minivoetbal tegen Hermes. Op maandag 20 november (morgen) is het de beurt aan onze tweede ploeg om te tonen dat dit nog beter kan! Ze spelen om 20u maar worden al verwacht om 19u15 voor de opwarming. Wie nog wil meedoen kan een mailtje sturen naar sport@wina-gent.be of een berichtje sturen naar een van onze sportjes. Zoals altijd is iedereen natuurlijk ook welkom om te supporteren voor ons topteam!

Rougekesnight

"Vandaag is roooood!", zullen we op dinsdag 21 november ongetwijfeld zingen. Want hoewel een frisse pint altijd kan smaken, kan een Rougeke dat zeker ook! Op onze Rougekesnight zullen de Feestjes jullie verwennen met superdeals op Kasteel Rouge waar je nog lang over zal dromen. Eén Rougeke kost slechts €3 en voor €10 krijg je er zelfs vier! Trommel dus alle Rougekesliefhebbers die je kent op en kom vanaf 21u30 in de Canard Bizar genieten van dat heerlijk rood studentennat!

Quiz

Het is weer tijd voor dé cultuuractiviteit van het jaar, onze fantastische quiz! Onze Cultuur heeft samen met haar quizcomité een fantastische mengelmoes van kennisvragen samengegooid tot de leukste en beste quiz van het ganse kabouterbos! Voor de toekomstige winnaars hebben we tal van leuke prijzen in petto en ook voor zij die met wat minder quiztalenten geboren zijn valt er iets te winnen.
Ook voor de deelnemers die beter zijn in drinken dan in quizzen is dit het ideale moment om je talenten te laten zien. We hebben dit jaar namelijk weer een zuipbeker: het team dat de meeste drankjes (ook frisdrank) bestelt, krijgt hiervoor een leuke prijs.
Je kan je met je team van maximaal vier personen inschrijven tot woensdag 22 november, dit kost slechts €10 per team. Eén inschrijving per team is voldoende. Vergeet je groepsnaam en groepsleden zeker niet te vermelden bij je inschrijving!
Hopelijk kunnen wij jullie allemaal verwelkomen op 23 november om 20u in leslokaal 3.4 in S9.

IFK Veldvoetbal

Op woensdag 29 november neemt WiNA het in de achtste finales van het IFK Veldvoetbal op tegen Chemica. De match begint om 20u maar we spreken al af om 19u15 aan campus Schoonmeersen om op te warmen. Heb je zin om mee te doen? Laat iets weten aan sport@wina-gent.be of stuur een berichtje naar de sportjes!

GUSO concert

Ben je een grote muziekliefhebber? Of heb je nog nooit een klassiek concert bijgewoond, maar heb je dit altijd al eens willen doen? Kom dan op 29 november mee naar de Bijloke om te genieten van de prachtige melodieën van het Gents Universitair Symfonisch Orkest (of kortweg het GUSO). De inschrijvingen op onze website zijn helaas al gesloten maar misschien kan je op de website van GUSO nog een ticketje bemachtigen en kan je gewoon met ons mee!

Decadente Cantus

Bereid je voor op een avond doordrenkt met decadentie en klasse, een dress code waar een galabal 'u' tegen zegt en een drankje dat een pint volledig in de schaduw zet. In plaats van bier zullen wij onze dorst op deze cantus namelijk lessen met het vloeibare goud genaamd cava!
Wij verwachten jullie allemaal op donderdag 30 november om 20u30 in de Canard Bizar voor een avond vol stijl! Op een cantus vol cava en klasse hoort natuurlijk ook stijlvolle kledij. Kies jullie meest elegante kostuums en galajurken dus al maar uit want wie cantus-casual komt, onvangt van ons een gepaste straf.
Meer info vind je op onze website.

Praesidiumweetje

Wist je dat Arnout, onze Quaestor, bijna een geoloog was geworden?
Ik ben blijkbaar niet de enige van het praesidium met een supercoole verzameling! Arnout heeft op zijn kamer namelijk een enorme verzameling aan stenen. Deze verzamelde hij in verre oorden waar hij op reis was met zijn familie. Tijdens de grote wandelingen die ze maakten in de Alpen en de Pyreneeën vond klein Arnoutje onderweg vaak coole stenen en kristallen. Deze kon hij dan stiekem in zijn koffer verstoppen en meesmokkelen naar huis. In een donkere grot in Italië vond hij ooit zelfs een prachtig bewaard fossiel. Van welk dier het precies is, weet hij niet maar het lijkt op een of ander schaaldier.
Arnouts fascinatie in de steentjeskunde ging op een gegeven moment zo ver dat zijn familie er sterk van overtuigd was dat hij later geologie zou gaan studeren. Gelukkig koos deze stenenknuffelaar voor het pad der exacte wetenschappen en kwam hij bij ons terecht!
Grote dank aan Arnout om zijn steentje bij te dragen aan deze Weekmeel, dat apprecieer ik keihard!

Foto van de Week

Om jullie mooie snoetjes eens extra in de kijker te zetten zal ik elke week uit alle foto's die ik maakte één foto kronen tot Foto van de Week.
Deze week is dit een prachtige foto van de winnaars van ons kickertoernooi. Op onze vorige clubavond konden we namelijk een hele hoop tafelvoetbalfanaten ontvangen die per twee streden voor de eerste plaats in ons toernooi. In een spannende finale wonnen Kobe Bleuzé en Matthias Van Eyck met 11-5 tegen Emile Segers en Wouter Blokland; de winnaars van vorig jaar. De oplettende Weekmeellezer weet dat de helft van dit winnende duo niemand minder is dan de Centrale Kobe uit de tweede Weekmeel. De beste speurders vinden op deze foto ook nog een cameo van de enige echte Rechter Kobe die ook wel gekend is als Brandy. Wat hebben die Kobes toch met verschijnen op Foto's van de Week?
Nog eens een dikke proficiat aan de winnaars en een troostende knuffel aan alle anderen die meespeelden. Hopelijk winnen jullie volgend jaar!
De winnaars van ons kickertoernooi spelen een spannende match.
Als deze foto niet zichtbaar is, kan je hem hier bekijken.

Kusjes, knuffels en een grote pluim aan iedereen die vindt dat die iets bereikt heeft deze week,
Xander, jullie PR-Intern 🖤💛

Sponsors