Ontgroening

studentikoos

04 Mei 2023
18:00 - 23:59

Activiteit afgelopen

Citadelpark

De ontgroening is een traditie die wij bij WiNA al jaren uitvoeren. Daarom gaan wij ook dit jaar onze schachten vandaag de optie geven om zich te ontplooien tot volwaardige commilito.

Praktisch

We verzamelen om 18u in het Citadelpark op deze exacte locatie. Breng zo weinig mogelijk waardevolle spullen mee, dus laat rugzakken, laptops, slaapgerief en propere kleren achter op je eigen kot of op je slaapplek. kleine spullen zoals gsm, sleutels, etc zal je bij ons veilig kunnen wegbergen.

Tussen 19u30 en 20u30 krijgen jullie pauze om te eten en je cantusspullen mee te brengen. Wie te laat komt mag niet meer binnen!
Zodra de het ontgroeningsdeel in tijdens de cantus gedaan is mogen jullie met de rest van de corona mee cantussen. (al dan niet op bier) Vergeet dus ook je codex en beker niet mee te brengen;

Todo voor schachten

Medische fiche

Zoals het doopdecreet ons voorschrijft zijn alle gegevens van jullie medische fiches verwijderd. Daarom vragen we om de medische fiche op het schachtenplatform nogmaals in te vullen. Dit is verplicht en doe je voor woensdag 03/05 23:59!

Verkleedopdracht

Naar jaarlijkse gewoonte mogen je doopmeters en peters je een verkleedopdracht geven. Het is dus de bedoeling dat je verkleed naar de ontgroening komt. Stuur hen dus een berichtje en vraag aan hen als wat of wie je je mag verkleden. Omdat we ons in het openbaar bevinden zijn hier wel enkele grenzen op.
1. We willen niemand shockeren. Het is de bedoeling dat je de kleren in het openbaar kan dragen
2. De kledij mag je wendbaarheid niet teveel inperken. Aangezien we een spel zullen spelen is het noodzakelijk dat je nog op gemakkelijke manier kan lopen.

Omdat we de verkleedopdracht graag goedkeuren moeten jullie ons voor vrijdag 28/04 laten weten hoe je verkleed komt. Heb je tegen dan geen antwoord gekregen van je meter of peter dan zullen wij als DC jou een verkleedopdracht toewijzen.
Een ontgroening is niet volledig zoals een doop, je zal normaal gezien niet vuil worden. Steek dus maar wat moeite in die verkleedopdracht!

Schachtencursus

Aangezien jullie blijkbaar allemaal slim genoeg zijn en de blok niet nodig hebben, hebben wij een cursus voorbereid omtrent alle informatie van WiNA. Deze is te vinden op het schachtenplatform, mocht je het bestand toch niet vinden kan je het ook hier terugvinden. Jullie moeten deze volledig vanbuiten kennen! Elke schacht die commilito wilt zijn moet op zen minst toch wel de geschiedenis van de kring kennen. We geven jullie maar al een kleine waarschuwing. Jullie zullen individueel ondervraagd worden tijdens de ontgroening!

Kiel

Het is de bedoeling dat de ontgroening rond 00:30u zal afgelopen zijn. Vanaf dan mogen jullie de corona's van Yeti vervolledigen en mogen jullie samen met ons verder cantussen. Dit houdt in dat jullie vanaf dan bier mogen drinken mochten jullie dat willen. Dit wil ook zeggen dat jullie een kiel mogen dragen. Je weet wel, zo een witte labojas die iedereen draagt. Kielen moeten jullie zelf kopen en worden niet voorzien. WiNA verkoopt wel kielen via onze webshop. Als je graag een kiel draagt op het resterende deel van de cantus is het aangeraden dat jullie deze alvast aangekocht hebben. Dan hebben wij als DC ook de kans om de eerste woordjes op jullie kiel te schrijven. Zoals je al gemerkt zal hebben staan er op veel kielen een schild in het midden van de rug. Om ervoor te zorgen dat niemand op de plaats van het schild schrijft kan je thuis al de contouren van het schild tekenen. Uiteraard is dit niet verplicht.

Nieuws over deze activiteit

Kelder gesloten op 4 mei