[AFGELAST] IFK Hockey + Floorball

sport

15 Apr 2024
18:00 - 23:59

Activiteit afgelopen

GUSB

Maandag 15 april trekken we naar het GUSB om onze IFK floorball titel te verdedigen. Het exacte startuur zullen we nog laten weten. Wil je graag meedoen? Laat iets weten aan de sportjes via messenger, of stuur een mail naar sport@wina-gent.be

Hieronder de regels die op dit IFK gevolgd worden:

Regels floorball
- Speelveld is de helft van een minivoetbalveld . Er zullen schermen in het midden geplaatst worden van de zaal zodat er duidelijke scheiding is. Wanneer de bal over de balken rondom het veld gaat dan is de bal voor de tegenstander. De speler neemt de bal, plaatst de bal op de grond en brengt de bal terug in het spel met de verdediger om minstens 3m.

  • Er wordt 5 + keeper tegen 5 + keeper gespeeld. De keeper staat dus vast in doel (mag wel gewisseld worden als het spel stilligt. (Verplicht twee dames op het veld!)

  • Alle spelers hebben een hockeystick. Enkel de keeper mag de bal ook gooien/trappen naar zijn medespelers.

  • De veldspelers hebben een stick waarmee ze de bal moeten spelen. De bal mag met beide kanten van het stickblad. Het spelen van de bal met de stick is echter uitsluitend toegestaan onder de knie. De speler mag de bal opvangen en stoppen met zijn voeten, benen en romp, maar niet met zijn handen, armen of hoofd.

  • De keeper mag de bal met het gehele lichaam stoppen en mag de bal ook pakken of vangen.

  • De speler mag met zijn stick niet op de stick of het lichaam van de tegenstander slaan, of zijn stick tussen de benen van de tegenstander steken! We gaan voor een NO CONTACT sport gebaseerd op fair-play, dus zonder scheidsrechters!!!

  • Het spel begint met een face-off op de middenstip. Hierbij staan twee spelers, één van elk team, tegenover elkaar met hun stick naast de bal. Na het fluitsignaal van de tornooileiding proberen beide spelers de bal naar hun speelhelft te spelen. Ook na elk doelpunt wordt het spel met een face-off hervat.

  • Lichte overtredingen worden bestraft met een vrije slag. Lichte overtredingen zijn de stick te hoog of tussen de benen, per ongeluk op de stick slaan of het lichaam van de tegenstander. Het opvangen/stoppen van de bal met de handen/armen/hoofd.

  • Indien er toch zware fouten worden gemaakt op de NO CONTACT regel, volgt een strafbal. Een strafbal bestaat uit een 1-op-1-duel tussen een veldspeler en de keeper. De veldspeler start met de bal vanaf de middellijn. Hij beweegt met de bal richting keeper en krijgt daarbij 1 doelpoging. De veldspeler moet ervoor waken dat de bal altijd voorwaarts blijft bewegen.