Nadoop

andere

17 Nov 2022
18:00 - 23:59

Activiteit afgelopen

Amfitheater Citadelpark

Begint de FOMO al wat op te komen dat je niet gedoopt bent?
Dan heb je tijdens de nadoop en TimeTravel-cantus de laatste kans om dit jaar nog dat prachtige zwart-gele lintje te bemachtigen.

Wat houdt dit concreet in?

De doop bestaat uit 2 delen:

1. Vuil gedeelte buiten.

We verzamelen om aan het Amfitheater in het Citadelpark (exacte locatie). Zorg dat je voor dit deel kleren aandoet die vuil mogen worden. Geen zorgen, het is niet de bedoeling dat je die kleren achteraf in de vuilbak moet gooien, dus doe een outfit aan zoals voor een vuile jeugdbewegingsactiviteit.

Om [20:00] is de buitendoop gedaan en krijgen jullie tot [21:00] de tijd om te douchen en eventueel iets te eten. Spreek zoveel mogelijk met elkaar af om te douchen, maar je kan zeker en vast ook bij een aantal mensen van het doopcomité terecht. We raden wel aan om je douchespullen en cantuskleren op voorhand op je doucheplek te leggen zodat je daar tijdens de doop niet meer hoeft aan te denken. Mocht je geen douche plaats hebben of geen slaaplaats hebben zal je ons hiervan op de hoogte kunnen stellen via het schachtenplatform. (bij het invullen van de medische fiche)

2. Binnendoop / Nadoopcantus

We verzamelen om [21:00] aan de cantuszaal van de Canard Bizar. Tijdens deze cantus gaan jullie nog een paar kleinere individuele opdrachtjes krijgen en dan gaan jullie elk individueel verkocht worden. Voor de cantus raden we ook af om jullie beste kleren aan te doen aangezien het wel kan gebeuren dat er wat bier gemorst wordt op je kleren en schoenen.

Persoonlijke spullen

Waardevolle spullen zoals gsm's, portefeuilles en sleutels worden de hele avond bijgehouden door het doopcomité zodat deze niet verloren gaan. Wij kunnen kleren en rugzakken echter niet veilig bewaren tijdens de buitendoop, dus zorg dat deze op je slaap- en/of doucheplek liggen voor je naar de nadoop komt.

Eventuele medicatie die jullie constant dienen bij te hebben, zullen wij ook bijhouden en kunnen jullie op elk moment innemen indien nodig. Op de doop is er iemand aanwezig die een EHBO cursus heeft gevolgd. Deze kan steeds helpen mocht het nodig zijn.

Inschrijven

Om in te schrijven moet je naar het schachtenplatform gaan. Als je ingelogd bent zie je hier een grote knop staan 'inschrijven voor de doop'. Dan duid je het jaar 22-23 aan en verzend je de aanvraag.
Mocht je het niet vinden, dat is via deze link.

Op het schachtenplatform kan je informatie terug vinden en kan je het doopdecreet lezen alsook de voorstelling van het DC. Hier kan je ook de medische fiche invullen..
Het medische fiche invullen is verplicht en doe je voor woensdag 16/11 23u59

Lees voor het inschrijven ook het Gents Doopdecreet en het Vlaams Doopkader grondig door. Dit zijn documenten die opgesteld zijn samen met de Stad Gent en Universiteit Gent om jullie te beschermen tijdens de doopactiviteiten, dus het is heel belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent. Door in te schrijven bevestig je dat je deze documenten gelezen hebt en aanvaard hebt.

Als je nog minderjarig bent moet je ook de ouderlijke toestemming onderaan de schachtenfiche invullen en laten ondertekenen door een ouder of voogd. Mocht dit het geval zijn stuur je een mailtje naar schachtentemmer@wina-gent.be
Dan zal je het juiste document toegestuurd krijgen dat je moet invullen.

De doop kost 10 euro, betaal dit op voorhand/, of neem cash mee naar de doop zelf.

Liedjes

Voor de doop moeten jullie al 3 plechtige liederen uit het hoofd leren. De melodieën van de liederen vind je hieronder:
WiNA kringlied
Io Vivat
Gaudeamus igitur

De tekst kunnen jullie hier terugvinden.

Praktisch

Als je nog een douche- en/of slaapplek zoekt, contacteer iemand van het doopcomité of vermeld het bij het invullen van de medische fiche.

Ik twijfel toch nog

Het is heel logisch dat veel mensen twijfels hebben over het dopen, aangezien deze prachtige traditie de voorbije jaren veel harder en zwaarder geworden is. Wij hebben er de laatste jaren echter voor gekozen om onze traditionele doop grondig onder de loep te nemen en enkel de elementen te behouden die de essentie van de doop belichamen, het groepsgevoel versterken tussen de schachten. Zo gebruiken we geen lookshampoo, wordt er geen alcohol gedronken. Ook gaan we niemand persoonlijk vernederen en is er is natuurlijk een nultolerantie voor ongepast gedrag en ongepaste opmerkingen. Ook is er dit jaar zoals eerder vermeld een pauze voorzien zodat jullie kunnen eten en douchen zodat de doop geen uitputtingsslag wordt.

Indien je nog met vragen zit, kan je de schachtentemmer of het doopcomité aanspreken altijd bereiken via whatsapp, messenger of mail.

Robbe D'hooge - Schachtentemmer
schachtentemmer@wina-gent.be
+32470280614