WiNA-Kaarting

Speel jij soms tussen de lessen soms een potje manillen met je vrienden? Ben je een fervent kaarter die elke toernooi in Gent op z'n gemakje wint? Heb je eens zin om kennis te maken met het manillen? Kom dan zeker naar onze allereerste WiNA-kaarting!

-Waar?
S25, Emmy Noether

-Wanneer?
20 maart vanaf 19h

-Drank?
Duvel, La Chouffe, Omer & Kasteelbier (o.a. Rougekes) aan €2.
Stella, Cola, Fanta & Ice Tea aan €1

-Hoe verloopt de kaarting?
Bij manillen speel je per twee in een team. Wanneer je de kaarting binnenkomt, kun je jetons aan €1/stuk kopen. Je krijgt ook een pakje kaarten mee en een scoreblad.

Wanneer je een plaatsje hebt gekozen in de zaal, kunnen er andere teams bij u aan tafel komen zitten. Dat wil zeggen dat ze wel eens graag een spelletje tegen jullie zouden willen spelen. Er zijn twee manieren om te spelen:
1) Competitief: Daarbij spelen jullie met inzet (om het wat serieuzer aan te pakken). Elke speler dient 1 jeton in te zetten. Het winnende team krijgt in deze spelvorm alle jetons (4 dus).
2) Vriendschappelijk: Hierbij spelen jullie gewoon voor de fun. Zonder inzet (maar dit maakt het natuurlijk minder spannend).

Wanneer je spel gedaan is kan je kiezen om nogmaals te spelen, of om jezelf naar een andere tafel te begeven.

-Wat kan je doen met je Jetons?
Je kunt er op het einde van je avond een pak of een aantal pakken pannenkoeken mee naar huis nemen. (2 jetons per pak) Het is dus de bedoeling om zoveel mogelijk jetons te verzamelen als competitieve speler. Als vriendschappelijke speler is het aan te raden minstens twee jetons te kopen, zodat je toch één pak mee naar huis kunt nemen. Je kunt altijd jetons bijkopen.

-Wat als ik niet kan manillen?
Wees niet bang om dit te vertellen aan je tegenstanders of aan iemand van de organisatie, die leggen het zeker voor je uit.

-Wat als ik andere spelletjes wil spelen?
Het is niet echt de bedoeling, maar dit kan wel. Je dient dan gewoon een ander team te vinden die ook dit spelletje wil spelen.
Inspiratie: Wiezen is per vier en kan in zowel een competitieve vorm als vriendschappelijke vorm gespeeld worden, ook hartenjagen en piekezotten is mogelijk. Presidenten zou mogelijks kunnen gespeeld worden, maar hierbij zullen jullie zelf een beetje afspraken moeten maken.

Hopelijk tot dan!