Studiebegeleiding

WiNA loodst elke student vlot door zijn studies!

Of je nu een nieuwe student aan de UGent bent, of al wat ervaring hebt opgedaan, een beetje extra hulp kan altijd van pas komen. De UGent zet enorm in op de ondersteuning van haar studenten. Omdat we merken dat heel wat studenten de weg naar de juiste dienst binnen de UGent niet vinden, hebben we alle diensten omtrent studiebegeleiding hieronder even opgelijst.Neem zeker ook eens een kijkje op de pagina Mentaal Welzijn voor nog meer informatie.

Monitoraat

Het monitoraat van de faculteit Wetenschappen is er voor alle studenten binnen de Faculteit. Het is een vertrouwelijk en vlot toegankelijk aanspreekpunt. Je kan er terecht voor heel wat verschillende zaken. De belangrijkste hebben we hieronder even opgelijst.

Meer informatie kan je ook steeds terugvinden op de website van het monitoraat of op de Ufora infosite.

Trajectbegeleiding

Voor vragen over je curriculum en studieloopbaan, of problemen met studievoortgang.

Contactpersoon: Beata De Vliegher ()

Tutoraat

Studeren aan de universiteit vereist een grote zelfstandigheid en discipline. Via het tutoraat helpen tutors eerstejaarsstudenten hun draai te vinden in het universitaire leven.

Contactpersoon: Beata De Vliegher ()

Algemene studiebegeleiding

Voor algemene vragen in verband met studiemethode en -planning. Je kan terecht voor een individueel gesprek, maar er worden ook groepssessies gegeven.

Contactpersoon: Sandra Vangestel ()

Vakinhoudelijke studiebegeleiding

Voor bijkomende vragen en extra oefeningen i.v.m. de vakken Wiskunde, Fysica, Chemie (mogen echter niet het onderwerp uitmaken van je opleiding).

Contactpersoon: Beata De Vliegher ()


Afdeling studieadvies

Voor inhoudelijke vragen over opleidingen, bij vragen over de haalbaarheid van je studies, over keuzemomenten.


Klik hier voor meer informatie.

Aanspreekpunt student en functiebeperking

De medewerkers van het Aanspreekpunt voorzien specifieke begeleiding en ondersteuning van studenten met een functiebeperking. In overleg wordt er gezocht naar redelijke aanpassingen om het studeren beter haalbaar te maken. Voor de faculteit Wetenschappen is het aanspreekpunt Evelien Halewyck ().


Klik hier voor meer informatie.