AcademicLabs - Junior Data Engineer

AcademicLabs Junior Data Engineer

AcademicLabs is een Gentse startup met een online platform voor mensen uit de bedrijfs- en academische wereld die op zoek zijn naar specifieke onderzoeksexpertise.

Wij geloven dat het delen van kennis en het samenwerken over de grenzen van organisaties, disciplines en landen heen de sleutel is tot baanbrekende oplossingen voor onze grote maatschappelijke problemen. Er zijn wereldwijd duizenden universiteiten en miljoenen onderzoekers met een immense hoeveelheid aan kennis en expertise. Zulke expertise is echter vaak moeilijk te vinden, doordat de data erg versnipperd is over een enorm aantal verschillende websites en databases met wetenschappelijke publicaties, patenten, onderzoeksprojecten, enz.

Het AcademicLabs platform brengt al deze academische data uit verschillende bronnen samen onder één dak, en linkt deze data puzzelstukken aan elkaar om op deze manier de ideale academische expert te vinden in een mum van tijd.

Voor deze vacature zijn we op zoek naar iemand die zich kan toeleggen op het beginpunt van het verhaal: het verzamelen van data op een efficiënte, schaalbare manier. Let wel, hierin schuilen enorm veel uitdagingen (lees: groeimogelijkheden). In eerste instantie zal je hierbij beginnen met het verzamelen van reeds gestructureerde data (d.m.v. REST APIs, parsing van data exports, scraping, ..), maar je krijgt ook zeker de mogelijkheid om uit te groeien tot een immense data temmer, die structuur kan krijgen in de meest onbeheersbare data (d.m.v. technieken als robotic process automation, natural language processing, deep learning, ..).

Spreekt dit avontuur je wel aan? Neem gerust een kijkje op onze volledige vacature: https://www.student.be/nl/eerste-jobs/junior-data-engineer-gent

Terug