Nieuwe Student

Aan de UGent

Ben je afgestudeerd aan de middelbare school en heb je interesse in de exacte wetenschappen? Op deze pagina vind je meer informatie over de faculteit wetenschappen en WiNA. Op de infopagina's van Fysica & Sterrenkunde, Informatica en Wiskunde vind je getuigenissen van studenten en een FAQ om je bij je keuze te helpen.
Ben je al ingeschreven, dan vind je hier meer informatie over het aanbod van WiNA.

Woordje van de decaan

Decaan Faculteit Wetenschappen

Prof. Isabel Van Driessche (decaan faculteit Wetenschappen) - © UGent, foto Nic Vermeulen

Beste studiekiezer,
Ik hoop jullie volgend jaar welkom te heten aan onze faculteit, waar onze medewerkers en studenten gepassioneerd zijn door wat wetenschap voor de wereld van morgen kan betekenen. Zowel op het vlak van gezondheid, milieu, ICT, klimaat, mobiliteit, economie... leveren onze wetenschappers belangrijke bijdragen.

Lees meer

Faculteit Wetenschappen

Decaan Faculteit Wetenschappen

Resto Campus Sterre - © UGent, Layla Aerts

De opleidingen Fysica & Sterrenkunde, Informatica en Wiskunde behoren, samen met nog een heleboel andere exacte wetenschappen, tot de Faculteit Wetenschappen.
Onze thuisbasis is campus de Sterre, een moderne campus met veel groen in het Zuidwesten van Gent. Op deze campus gaat het merendeel van de lessen voor de bachelors Fysica & Sterrenkunde, Informatica en Wiskunde door.

Faculteit Wetenschappen - Logo

Meer informatie over de faculteit wetenschappen, vind je op de website.
Specifieke vragen? Stuur een mail naar:

  • Studietrajectbegeleider:
  • Onderwijsondersteuning Wetenschappen:
  • Decaan Faculteit Wetenschappen:

WiNA gidst jou door je studententijd

Studiebegeleiding

WiNA - Activiteit

WiNA is de studentenvereniging voor alle studenten in de opleidingen Wiskunde, Informatica en Fysica & Sterrenkunde. Aan het begin van elk semester organiseren wij de boekenverkoop waarbij we ervoor zorgen dat alle studenten aan een degelijke prijs hun studiemateriaal kunnen aankopen.

Als eerstejaarsstudent kan je via WiNA ook een studiemeter of studiepeter toegewezen krijgen, dit is een ouderejaars uit dezelfde richting die jou kan helpen als je vragen hebt of vastzit voor een bepaald vak.

Sport

WiNA - Sport

Wetenschappers hebben het imago van niet te kunnen sporten, maar niets is minder waar, ook voor sportievelingen is er plaats bij WiNA. Als faculteitskring nemen we het gedurende heel het academiejaar op tegen andere kringen tijdens verschillende toernooien. Ook strijden we elk jaar samen met de andere wetenschapskringen voor de overwinning op de 12-urenloop.
WiNA organiseert zelf ook enkele leuke sportactiviteiten, zoals een kickertoernooi, jeneverbaseball of muurklimmen.

Ook aan de esports fanaten wordt er gedacht, zo is er sinds kort een interfacultair esports-toernooi en organiseert de WiNA-gaming groep ook een hele hoop events tijdens het academiejaar.

Studentikoos

WiNA - Studentikoos

Omdat de boog niet altijd gespannen moet staan organiseert WiNA natuurlijk ook een hoop studentikoze activiteiten. Elke dinsdagavond verzamelen onze leden zich in ons clubcafé - de Canard Bizar in de Overpoortstraat - voor de wekelijkse clubavond. Tijdens deze clubavonden organiseren we soms ook themafeestjes, zoals een pizza-avond of een karaoke.
Naast clubavonden oraniseert WiNA ook cantussen, één van de mooiste tradities binnen het studentenleven. Dit zijn avonden waarop we samen zingen en plezier maken.

WiNA is een traditionele studentenvereniging, dus wij organiseren ook een doop. Hier wordt in het begin van het academiejaar zeker en vast nog meer uitleg over gegeven, maar mocht je nu al vragen hebben, mag je altijd mailen naar .