Milieu Policy

Bij WiNA proberen we ook wat aan het milieu te denken. Hieronder lijsten we een aantal van onze maatregelen op die ervoor zorgen dat WiNA milieubewuster te werk gaat.

Heb je zelf een idee om WiNA nog milieubewuster te maken? Laat het ons dan zeker weten door te mailen naar .

Milieuverantwoordelijke

...

Maatregelen

Herbruikbare bekers op cantussen


WiNA zal op haar cantussen in de Canard Bizar geen plastieken wegwerpbekers meer uitdelen. In de plaats daarvan maken we gebruik van herbruikbare plastieken bekers. Je kan deze steeds verkrijgen bij het binnenkomen. Je betaalt hiervoor een kleine bijdrage als waarborg. Lever je op het einde van de avond je beker in, dan krijg je ook je waarborg terug.

Je kan natuurlijk ook een herbruikbare beker van WiNA aankopen. Deze zijn gemaakt uit stevig plastiek en zijn bedrukt met het prachtige WiNA schild. Je kan deze aanschaffen op de cantus of bij leden van het praesidium.


Glazen flesjes op activiteiten


Wanneer WiNA activiteiten organiseert in en rond S9, zal er niet gekozen worden voor vaten, een tap en wegwerpbekers. We kopen onze drank aan in handige glazen flesjes waardoor we het afval tot een minimum beperken. Verder worden er ook telkens herbruikbare bekers beschikbaar gesteld voor zij die dit wensen.